Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 februari 2004

Fietser gewond

Bromfietser raakt bij inhalen fietser, deze laatste gewond naar ziekenhuis

Enschede

Donderdagmiddag 15 april om ongeveer 16.40 uur werd een aanrijding gemeld op het fietspad langs de Weerseloseweg in Enschede. Een 45 jr. inwoner van Delden reed op zijn fiets over het fietspad in buitenwaartse richting gezien vanuit Enschede. Een 26 jr. Hengeloer haalde hem in op zijn bromfiets en bij deze manoeuvre werd de fietser door de bromfietser geraakt. De fietser kwam ten val en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo.(bps: 04-046466)

Gevaarlijke situaties

Automobilisten negeren stelselmatig verbod om af te slaan

Enschede

Opnieuw zijn donderdagmorgen 15 april tussen 07.15 en 08.20 uur een twintigtal automobilisten bekeurd die op de kruising Schukkinkweg - Oostweg in Enschede de Oostweg oprijden terwijl dit verboden is. Komende vanaf de Schukkinkweg is het niet toegestaan links dan wel rechtsaf te slaan de Oostweg op. Dit levert vaak zeer gevaarlijk situaties op. Vanaf de Schukkinkweg is de wegsituatie dusdanig gemaakt dat alleen maar overgestoken kan worden. Het kruispunt blijft voor de politie een punt van aandacht. (bps: 04-046290)

Dure apparatuur weg

Bij inbraak o.a. dure radio-navigatieapparatuur weggenomen

Enschede

Vrijdagmorgen 16 april omstreeks 00.40 uur ging het alarm over van een bedrijf voor audioapparatuur aan de Hulsmaatstraat in Enschede. Toen men ter plaatse kwam bleek er te zijn ingebroken. Een voordeur was opengebroken en uit de zaak waren o.a. een aantal dure navigatie radio's verdwenen. Verder miste de eigenaar diverse versterkers en speakers. Hoeveel er weg is moet nog worden geïnventariseerd. Wel bestaat het vermoeden dat er meerdere verdachten zijn geweest en dat er gebruik is gemaakt van een voertuig die in de buurt van het pand moet hebben gestaan. Wellicht zijn er getuigen die rond het genoemde tijdstip bij het bedrijf iets is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het afdelingsbureau Enschede-Noord. (bps: 04-046574)

Meisje met glas gegooid

Jongen gooit vrouw met glas, deze moet naar de arts en hij wordt aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 16 april om ongeveer 00.30 uur wordt gemeld dat in een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede, een vervelend persoon zit. Ter plaatse blijkt dat een vrouw, blijkt te gaan om een 22 jr. Enschedese, door een jongen met een glas is gegooid. Zij had hierdoor een verwonding aan het gezicht gekregen waarvoor ze naar de huisarts was gegaan. Uit contact wat telefonisch met haar is geweest bleek dat ze een gezwollen lip heeft opgelopen en een stuk van haar tand mist. In de loop van de vrijdag komt de 22 jr. aan het bureau voor het doen van aangifte. Op aanwijzen van enkele getuigen werd even later de dader, een 17 jr. Enschedeer, aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat hij haar met het glas, bleek een glas met waxinelicht te zijn geweest, had gegooid omdat zij opmerkingen had gemaakt omtrent zijn zoenkwaliteiten. De 17 jr. is in de loop van de vrijdag afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-046570)

Man mishandeld

Man ziet dat twee personen auto proberen open te breken en zegt daar iets van en wordt mishandeld

Enschede

Vrijdagmorgen 16 april omstreeks 01.15 uur wordt door een getuige doorgegeven dat op de Hengelosestraat ter hoogte van de rotonde bij de Prinsessetunnel in Enschede een man door twee andere mannen werd mishandeld. De twee mannen zouden weglopen in de richting van de tunnel en signalementen werden doorgegeven. In de tunnel werden twee mannen aangetroffen die volledig aan het opgegeven signalement voldeden. De twee, Enschedeers van 18 en 20 jaar, werden aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. Ondertussen werd door andere politiemensen het slachtoffer, een 39 jr. Enschedeer, aangetroffen in de omgeving van de genoemde rotonde. Hij verklaarde dat hij een eindje terug op de Hengelosestraat twee mannen had gezien die op een parkeerplaats bezig waren een auto open te breken. Hier had hij iets van gezegd en was doorgelopen. Een eindje verderop, ter hoogte van de rotonde, was de 39 jr. door de twee ingehaald, onderuit geschopt en getrapt en geslagen. Hij herkende even later de beide aangehouden personen en deed aangifte. De beide aangehouden personen zijn in de loop van de vrijdag afgehoord en proces-verbaal van mishandeling wordt tegen hen opgemaakt. (bps: 04-046577)

Grote hoeveelheid softdrugs

In een woning worden hasj, marihuana en vuurwapens aangetroffen

Enschede

Uit een ingesteld onderzoek was gebleken dat in een woning aan de Laaresstraat in Enschede een behoorlijke hoeveelheid softdrugs aanwezig zou zijn. Donderdagavond 15 april werd in de betreffende woning een onderzoek ingesteld en werd de 35 jr. hoofdbewoner op last van de officier van justitie aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van vrijdag de 16e april is de 35 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Bij het onderzoek in de woning werden ongeveer 8 kilo hasj, ongeveer 3 kilo marihuana en twee vuurwapens gevonden en in beslag genomen. Daarnaast werden een aantal goederen, waaronder een motorfiets, in beslag genomen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-046492)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --