Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert volledig integrale mapping-oplossing

CAD, Mapping- en GIS-gegevens volledig geïntegreerd

Barendrecht, 16 april 2004 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert een integrale mapping-oplossing bestaande uit Autodesk Map 3D 2005, Autodesk Raster Design 2005 en Autodesk MapGuide 6.5. Gebruikers kunnen met deze oplossing GIS- en CAD-gegevens integreren, beheren en probleemloos verspreiden onder alle betrokkenen.

De mapping-oplossing van Autodesk is binnen verschillende deelgebieden van Infrastructurele projecten en GIS projecten in te zetten.

De producten bestrijken de complete workflow van invoer, beheer, distributie en raadplegen.


* met grote precisie vastleggen van ruimtelijke gegevens;
* importeren en integreren van de meest uiteenlopende GIS- en constructiegegevens in native formaat en zonder gegevensverlies;
* snel actualiseren van de informatie en deze verspreiden onder alle betrokkenen via internet.

Alle producten binnen de Autodesk Mapping oplossing zijn volledig open. Het gebruik van verschillende dataformaten door elkaar is geen probleem, waarbij ook het direct lezen en schrijven in Oracle Spatial databases tot de mogelijkheden behoort. Het resultaat is maximaal profijt van de synergie tussen GIS en CAD.

De mapping-oplossing van Autodesk bestaat uit de volgende individuele producten:

" Autodesk Map 3D 2005 een 2D- en 3D-tool voor precisiecartografie en GIS-analyse waarmee (thematische) kaarten kunnen worden ontworpen en onderhouden, en waarmee gegevens van diverse bronnen en in verschillende formaten kunnen worden geïntegreerd en geanalyseerd;

" Autodesk Raster Design 2005 bewerkings- en beeldverwerkingssoftware waarmee scans van cartografische gegevens kunnen worden geïntegreerd met een ontwerp- of cartografieproject, en waarmee gebruikers rastertekeningen snel en eenvoudig kunnen converteren naar vectorobjecten;

" Autodesk MapGuide 6.5 software voor het bouwen van applicaties, het integreren van diverse gegevensbronnen en het verspreiden van informatie.

Belangrijkste verbeteringen van de Autodesk mapping-oplossingen

Een kort overzicht van de belangrijkste verbeteringen vindt u in het overzicht hieronder. Voor een uitgebreider overzicht van alle nieuwe functionaliteit ga naar www.autodesk.nl.

Autodesk Map 3D 2005

" In vergelijking met Autodesk Map 2004 en Autodesk Map 2000i kunnen kaarten sneller worden ontworpen en onderhouden; vooral op het gebied van query s en classificatie is de snelheid verbeterd.

" Dankzij COGO-punten, puntgroepen en 3D-vlakken kunnen gebruikers nu slimmer werken.

" Andere verbeteringen betreffen gebruiksgemak, gedeeld gebruik van gegevens, maatwerk met behulp van een display manager, ontwerp van thematische kaarten, het maken en delen van DWF-bestanden (Design Web Format), de import-/exportfunctionaliteit en de API s.

Autodesk Raster Design 2005

" Verbeterde beeldbewerking dankzij de herziene beeldstructuur-interface en ondersteuning voor multispectraal beeldmateriaal en DEM-gegevens (Digital Elevation Model).

" Verbeterde beeldweergave doordat rasterafbeeldingen als meer dan slechts beeldmateriaal worden behandeld. Naast extra ondersteuning voor rasterformaten betekent dit nieuwe mogelijkheden voor het representeren, analyseren en visualiseren van rastergegevens.

Autodesk MapGuide 6.5

" Ondersteunt Autodesk Map- en AutoCAD DWG-bestanden nu nog beter; ondersteunt nu ook DWF-gegevens; verbeterde Java-viewer; en stelt gebruikers in staat om het maximale uit geavanceerde Oracle 10g-functies te halen.

" Integreert verschillende gegevensbronnen en servers.

" Biedt snelheid, gemak en flexibiliteit bij het opvragen, analyseren en distribueren van informatie.

Beschikbaarheid

Autodesk Map 3D 2005, Raster Design 2005 en Autodesk MapGuide 6 6.5 zijn verkrijgbaar bij erkende Autodesk-resellers (www.autodesk.nl/vindeendealer) of via het Autodesk Subscription Program (www.autodesk.nl/subscription).

Autodesk

Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Sjoerd Lazeroms

Tel.: 0180 691000

e-mail: sjoerd.lazeroms@ autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique@potterspr.nl