Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 april 2004

Rijden onder invloed

Automobilist en bromfietser blijken bij controle onder invloed van alcohol

Hellendoorn en Almelo

Op donderdag 15 april omstreeks 23.48 uur controleert de politie op de Hammerweg in Hellendoorn een automobilist. Ze constateren bij hem alcoholgebruik waarop ze de verdachte, een 49-jarige man uit Hellendoorn, aanhouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,7 promille. De verdachte krijgt hiervoor een transactie en een rijverbod van 2 uur. (bps: 04-046556) Omstreeks 19.10 uur controleert de politie op de Leemslagenweg in Almelo een 28-jarige Almeloër op zijn bromfiets. Ze constateren bij hem eveneens alcoholgebruik, waarop ze hem aanhouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,25 promille. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 5 uur, een transactie van 290 euro en wegens recidive een dagvaarding.(bps: 04-6462

Snorfietser onder invloed

Snorfietser tweemaal achter elkaar bekeurd wegens rijden onder invloed

Sibculo

Op vrijdag 16 april omstreeks 01.11 uur controleert een politiesurveillance een snorfietser op de Kloosterstraat. Ze constateren alcoholgebruik bij de verdachte, een 31-jarige man uit Sibculo, en houden hem aan. De verdachte reageert daarop erg recalcitrant waarop ze hem de boeien omdoen.. De verdachte weigert iedere medewerking. Hij kan het bureau verlaten met een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal wegens weigering. Korte tijd later ziet de politie de verdachte op de Kloosterstraat weer rijden op zijn snorfiets. Ze houden hem voor de tweede keer aan. En weer weigert de verdachte te blazen. Hij krijgt een tweede proces-verbaal en de snorfiets wordt in beslag genomen. (bps: 04-046573/91)

Motorrijder gewond

Motorrijder rijdt in de bocht rechtdoor na technische storing aan zijn motor

Almelo

Op donderdag 15 april omstreeks 16.10 uur rijdt een 36-jarige Almeloër op zijn motor over de Schipbeekstraat. Op de kruising met de Hofkampstraat krijgt hij problemen met zijn motor, waardoor deze in de bocht rechtdoor gaat. Hij botst tegen een houten paaltje en vervolgens door een heg, waarna hij tot stilstand komt. De motorrijder klaagt over een pijnlijke heup en wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-046385)

Aanhouding wegens vernieling en diefstal

Verdachte aangehouden nadat hij zonder toestemming in een hotelkamer verbleef en daar de boel vernield had

Almelo

Donderdagmorgen 15 april werd gemeld dat een man zonder toestemming in een hotelkamer verbleef aan het Schouwburgplein in Almelo en dat hij daar het dekbed en de vloerbedekking had vernield. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de verdachte, een 32-jarige man uit Almelo, omstreeks 11.00 uur aan. De man bleek onder invloed. Bij fouillering op het politiebureau werden bij hem twee dure brilmonturen aangetroffen, die afkomstig bleken te zijn van diefstal bij een winkel aan de Grotestraat in Almelo op diezelfde morgen. De 32-jarige verdachte bekende de brilmonturen te hebben gestolen. De 32-jarige man is een stelselmatige dader en is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-046158)

Inbraak in winkel

Ruim E 10.000,- aan goederen gestolen bij inbraak in winkel

Rijssen

In een winkel aan de Haarstraat in Rijssen werd in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april ingebroken. Een deur werd geforceerd en ruim E 10.000,- aan goederen werden gestolen, waaronder tabakswaren en inktcartridges. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-046063)

Aanhouding wegens diefstal auto

Politie houdt verdachte aan na diefstal auto plus aanhanger

Almelo

Een 45-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van zijn auto en aanhanger, die woensdagmiddag 14 april gestolen werden aan de Twentepoort Oost in Almelo. De man had zijn auto even onbeheerd laten staan. Hij had de auto niet afgesloten en de sleutels in de auto laten liggen. Hij wilde even wat spullen naar binnen brengen en toen hij vijf minuten later bij de plek terugkwam, was de auto plus aanhanger verdwenen. De auto en verdachte zijn inmiddels in Zwolle aangetroffen. De verdachte, een 30-jarige man uit Almere, werd aangehouden en voor verhoor naar Almelo overgebracht. Hij heeft inmiddels de diefstal van de auto en aanhangwagen bekend. Hij vertelde direct na de diefstal de aanhangwagen in de nabijheid van het bedrijvenpark Twentepoort Oost te hebben losgekoppeld en achtergelaten, waarna hij met de auto naar Zwolle is gereden. Politieagenten vonden de aanhangwagen donderdagmiddag 14 april aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-045796)

Lastige klant aangehouden

Verdachte aangehouden wegens vernieling en mishandeling

Almelo

Een medewerker van een woningstichting aan de Klimopstraat in Almelo deed donderdagmorgen 15 april omstreeks 11.00 uur melding van een lastige klant. Toen politieagenten bij genoemde locatie kwamen, zagen zij dat een ruit naast de toegangsdeur was vernield. Medewerkers vertelden dat zij even daarvoor bezoek hadden gehad van een man, die op zoek was naar een woning. Toen een medewerker hem vertelde dat er op dit moment geen woning vrij was, begon de man te schelden, vernielde een beeldscherm, gooide een kapstok om en probeerde met een stoel te gooien. Hij verliet hierna het kantoor, nam een brok glas mee met hierin het logo van het bedrijf en gooide dit na het verlaten van het pand vanaf de buitenzijde door een ruit naar binnen. De politieagenten waren nog in het pand aanwezig toen de verdachte, een 21-jarige man uit Almelo, terugkwam. Zij hielden hem aan, waarna de man compleet doordraaide. Hij gaf op een gegeven moment een van de agenten een kopstoot. De agenten wisten de verdachte door middel van pepperspray onder bedwang te krijgen en brachten hem geboeid over naar de politieauto. Daar bleek dat de voorruit van de politieauto vernield was, waarop de verdachte aangaf dat hij dat gedaan had. De 21-jarige man is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-046166)

Monique Oude Wolbers/Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --