Dienstenbond CNV

Voorstellenbrief CAO HiBin 2004
16-04-2004

Binnenkort gaan de onderhandelingen van start voor een nieuwe CAO voor de Handel in Bouwmaterialen. In de vorige Info vroegen wij u wat u belangrijk vindt om voor het komende jaar in de CAO te regelen. Wij hebben daar vele reacties op teruggekregen en hebben naar aanleiding daarvan een voorstellenbrief gemaakt.

Voor het begin van de CAO onderhandelingen legt de CNV Dienstenbond zijn voorstellen voor de nieuwe CAO neer bij de werkgevers. Dit is de zogenaamde voorstellenbrief (pdf). Als u, en uw collegas aangesloten bij de CNV, instemmen met de voorstellen, dan zullen wij daarmee het CAO-overleg ingaan.

De CNV Dienstenbond gaat namens u (ofwel de leden) de onderhandelingen in om het maximaal haalbare CAO-resultaat te behalen. Een CAO komt absoluut niet vanzelf tot stand. Wij zouden graag samen met u dit traject doorlopen en gebruikmaken van uw kennis van de dagelijkse praktijk. Vandaar nogmaals de oproep met de vraag of u bereid bent 1 of 2 keer samen met de bestuurder en andere collegas uit de branche te overleggen en het onderhandelingsproces van dichtbij mee te maken. U kunt op het reactieformulier (pdf) uw eventuele interesse aangeven.

Wij willen u vragen het reactieformulier uiterlijk donderdag 22 april 2004 terug te sturen (postzegel niet nodig). U kunt het reactieformulier ook faxen.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op het nummer (010)2651111 of per email op het adres h.devaan@cnvdibo.nl