Gemeente Stein


Kringloopcentrum haalt al uw oude huisraad op 16-04-2004

Hebt u nog oude huisraad die u niet meer gebruikt? Pak de telefoon en bel (046) 4208787. Dan krijgt u het Kringloopcentrum BIS-BIS Sittard aan de lijn. Het kringloopcentrum haalt afgedankte spullen gratis bij u thuis op, knapt ze zo nodig op en verkoopt ze weer in zijn winkel. Daar kunt u dan ook voor van alles en nog wat terecht.

Ook beschadigde spullen
Alle gemeenten in de Westelijke Mijnstreek, dus ook Stein, hebben contracten afgesloten met het Kringloopcentrum. Deze afspraken zijn als volgt. Het kringloopcentrum haalt alles op dat er nog uitziet als huisraad. Bijvoorbeeld koelkasten, grasmaaiers, meubels, serviesgoed, boeken of kleding. Ook als het beschadigd is. Alleen wat niet meer herkenbaar is als huisraad, moeten inwoners zelf naar het milieupark brengen. Bijvoorbeeld een kast die in mootjes is gehakt. Dit is anders dan vroeger. Toen mochten we alleen verkoopbare spullen meenemen. En dat gaf nog wel eens aanleiding tot discussies bij de mensen aan huis!

Het brengen van spullen
Inwoners van Stein kunnen hun spullen ook zelf bij het kringloopcentrum afleveren. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 12.30 tot 16.00 uur. Op zaterdag kan dit van 9.00 tot 12.00 uur. Het adres is Milieuparkweg 13 te Sittard

Begane grond
Met de telefoniste van het kringloopcentrum spreekt u af wanneer de spullen bij u worden opgehaald. Dit gebeurt in principe binnen één week. U moet er zelf voor zorgen dat uw spullen op de begane grond klaarstaan, bij voorkeur bij de voordeur. Het kringloopcentrum sorteert en controleert alles. Verkoopbare spullen komen in de winkel terecht, eventueel na een kleine opknapbeurt. Andere zaken gaan naar het milieupark bijvoorbeeld mosterdglazen naar de glasbak, een kapotte tafel naar de houtcontainer of naar buitenlandse handelaren die er nog brood in zien.

Geen rommel
Het kringloopcentrum is heel tevreden over de resultaten tot nu toe. Van iedere 100 kilo spullen die opgehaald wordt, kan ongeveer 40 kilo de kringloopwinkel in. Nog eens 40 kilo is bruikbaar als grondstof. De overige 20 kilo moet jammer genoeg nog gestort worden als restafval. Op dit moment bezoekt het kringloopcentrum 450 adressen per week. Per dag levert dit 8 tot 10 vrachtwagens met huisraad op. De spullen die in de winkel terecht komen zijn vaak van verbazend goede kwaliteit. U kunt dit het beste ervaren door een bezoek aan het kringloopwarenhuis te brengen.

De kringloopwinkel is geopend: maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Grote spullen die u in de winkel koopt kunt binnen een week bij u thuis laten afleveren.