Dienstenbond CNV

Afspraak is afspraak! (VGB)
16-04-2004

Wat je afspreekt, moet je ook nakomen. Tenminste, zo doen wij dat. Werkgevers in de groothandels in Bloemen en Planten zien dat blijkbaar anders. Zij komen hun afspraak over het invoeren van een pensioenregeling voor de werknemers in de sector maar niet na. De afspraak om een pensioen in te voeren dateert al van 1 juli 2001. Uiterlijk 1 januari 2004 zouden de meeste werknemers in de branche recht hebben op een pensioen.

De datum van 1 januari 2004 is niet gehaald. Natuurlijk is er tijd nodig om alles te bestuderen en onderzoeken, de kosten in kaart te brengen etc., etc. Maar nu lijkt het erop dat de werkgevers ook onder de nieuw afgesproken datum van 1 januari 2005 wil uitkomen. Het lijkt wel of, nu het economisch wat minder gaat, werkgevers tegen de kosten van een pensioen opzien. Wij krijgen sterk de indruk dat zij bezig zijn met het voeren van uitstelpolitiek. Wellicht hopen ze dat uitstel afstel komt.

Wat dat betreft kunnen wij ze uit de droom helpen. Een pensioenregeling zal er ook in de groothandels in Bloemen en Planten komen. De sector loopt wat dat betreft al ontzettend achter bij de meeste sectoren in Nederland. Wij hebben het hier niet over een luxe regeling maar slechts een degelijk ouderdomspensioen vanaf 65 jaar. Dat zou toch één van de basis arbeidsvoorwaarden moeten zijn die een werkgever goed voor zijn werknemers regelt?

Vorig jaar hebben wij u meerdere malen uitvoerig geïnformeerd over de onderhandelingen over de invoering van een pensioenregeling. Nu, een jaar later, moeten wij tot de conclusie komen dat wij nog geen stap verder zijn gekomen en werkgevers een weinig meewerkende houding aannemen. Zo kan het niet verder. Wij roepen u daarom op om zich in de discussie te mengen. Laat uw mening meetellen! Hoe? Vertel uw werkgever dat u een degelijk pensioen wilt. Praat er met uw collegas over.
Hang deze informatie op in de kantine.
Laat ons (nog meer) weten hoe u erover denkt; Wordt bijvoorbeeld lid van de CAO-commissie of mail of bel ons!

Dus voor al uw opmerkingen maar ook vragen over pensioen kunt u terecht bij: Neoletta Poelgeest, bestuurder voor de sector Bloemen en Planten groothandels. Telefoon (035)6460580 of mail: n.poelgeest@cnvdibo.nl

Dit is slechts de eerste informatie over dit onderwerp. Binnenkort brengen wij uw meer nieuws! De stappen die wij zullen nemen, zijn natuurlijk afhankelijk van uw reacties!