Vlaamse overheid

Op voorstel van Adelheid BYTTEBIER, Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, besliste de Vlaamse regering de overeenkomst met de vzw Ondersteuningsstructuur Bijzondere Jeugdbijstand (OSBJ) met een jaar te verlengen.

OSBJ is een private initiatiefnemer die sinds 2001 een overeenkomst heeft met de Vlaamse overheid voor de thematische ondersteuning van de Bijzondere Jeugdbijstand.

De vzw Ondersteuningsstructuur Bijzondere Jeugdbijstand is niet enkel een platform voor overleg, afstemming of kennisoverdracht binnen de bijzondere jeugdbijstand. Zij staan ook in voor de daadwerkelijke ondersteuning van vernieuwende methodieken en projecten binnen de bijzondere jeugdbijstand.

Door de verlenging van de overeenkomst wordt in Vlaanderen niet enkel de verdere inhoudelijke en methodische ondersteuning van herstelgerichte en/of pedagogische initiatieven als antwoord op jeugddelinquentie gegarandeerd. OSBJ zal ook verder initiatieven kunnen ontwikkelen inzake de kinderrechten in de sector bijzondere jeugdbijstand en de beeldvorming over deze sector.

persinfo : Harry Vanbuel, woordvoerder van minister Byttebier - tel. 02 553 24 11
e-mail: persdienst.byttebier@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---