Politie Zuid-Holland-Zuid

16/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-04-2004 - Persberichten District I

13 AANHOUDINGEN TIJDENS DRUGSACTIE
DORDRECHT-De politie heeft 13 personen aangehouden tijdens een drugsactie. Op donderdag 15 april startte de politie deze actie naar aanleiding van klachten over overlast van omwonenden. De actie vond plaats in en rondom de Colijnstraat. Een politiehondengeleider schermde met zijn hond de buurt af. De politie kreeg s middags een groep dealers in het vizier en controleerde hierna twee personenautos. Hierin werden zon 25 bolletjes en een grote brok cocaïne aangetroffen. Hierbij werden 3 personen aangehouden. De 26-jarige dealer uit Dordrecht werd aangehouden en in verzekering gesteld. Tevens werden twee 53-jarige mannen uit Dordrecht aangehouden. Zij mochten na een bezoek aan het politiebureau en het voldoen van een boete weer naar huis. Hiernaast werden nog 10 personen variërend in leeftijd van 14 tot 51 jaar, allen afkomstig uit Dordrecht/Zwijndrecht aangehouden voor het gebruiken van alcohol en drugs op straat. Zij zijn allen beboet. Een aantal arrestanten had nog openstaande boeten en moest deze direct voldoen. Hierna mocht de groep weer naar huis.

WATER EN HENNEP
DORDRECHT Wateroverlast heeft de politie geleid naar een paar kleine hennepkwekerijen. Een bewoner van het Van Ravesteyn-erf in Dordrecht meldde op donderdag 15 april 2004 wateroverlast in zijn woning. Het water druppelde inderdaad vanuit een bovengelegen woning naar beneden. De politiemensen klommen via een balkon naar het pand. Ze sloegen een raam in en vonden binnen in twee slaapkamers de kwekerijen waarbij er een in gebruik was. Daar stonden ruim vijftig plantjes. In een opberghok zat nog een buiten gebruik zijnde kwekerij.

Ook op donderdag 15 april 2004 ontruimde de politie een kwekerij die zat in een leegstaand pand aan de Van der Kooghplaats in Dordrecht. Iemand ontdekte de kwekerij en waarschuwde de politie. Agenten vonden ongeveer duizend planten bijna oogstklaar. Men maakte illegaal gebruik van stroom. De politie stelt een onderzoek in aar de eigenaar van de hennepkwekerij.

HULZEN
DORDRECHT-In de nacht van donderdag op vrijdag 16 april heeft een schietpartij plaatsgevonden op de Johannes Spaanstraat. Omstreeks
01.05 uur hoorden getuigen een schot lossen. Ook dienstdoende politie-agenten die zich op dat moment in de buurt bevonden, hoorden een aantal schoten. De politie kwam direct ter plaatse maar trof geen slachtoffer aan. Ook waren geen verdachte personen te bekennen. Wel vond de politie een aantal lege hulzen en een patroon. De ruit van een geparkeerde auto was beschadigd, vermoedelijk door een kogel. De politie heeft de straat enige tijd afgezet om sporenonderzoek te verrichten. Ook zijn getuigen gehoord en is buurtonderzoek verricht.

INBRAAK BELHUIS
DORDRECHT- In een belhuis aan de Bosboom-Toussaintstraat is ingebroken. In de nacht van donderdag op vrijdag 16 april werd een ruit ingeslagen. Vermoedelijk heeft men sim-kaarten en telefoons gestolen.