Gemeente Breda

Persberichten

16-04-2004

College honoreert 34 projecten Hart voor je buurt

Burgemeester en wethouders hebben 34 van de 58 subsidieverzoeken gehonoreerd, die in het kader van de campagne 'Hart voor je buurt' zijn ingediend. Het gaat hier volgens de nieuwe werkwijze om verzoeken tot een bedrag van 5.000,- voor initiatieven van bewoners, die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken. Hiervoor is dit jaar 260.000,- beschikbaar. Met de toekenning van de subsidieverzoeken is in deze eerste ronde een totaalbedrag van ruim 90.000,- gemoeid. Er volgen nog twee indienings- en beoordelingsronden: vóór 15 mei en vóór 1 oktober kunnen weer verzoeken voor 'Hart voor je buurtprojecten' worden ingediend.

De 34 gehonoreerde verzoeken voldoen allen aan de criteria die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen. Van deze aanvragen komen er acht uit het district Zuidwest, dertien uit Zuidoost, drie uit het Centrum, twee uit Noordoost en acht uit Noordwest. Zo komen er op twee plaatsen in de stad tafeltennistafels, worden er op allerlei plekken houten of betonnen banken en hekwerken geplaatst, wordt het monumentje in de (openbare) tuin van de Dr. de Visserschool opgeknapt, komt er een boerenbloementuin op het terrein van de Pekhoeve in Ulvenhout en wordt het Eftelingproject van harmonie Caecilia in Bavel financieel ondersteund.

Verder kunnen verschillende buurtverenigingen hun lustrum-, buurt- of straatfeest vieren en kunnen de bewoners van het Don Boscoplein een introductiefeest houden voor twaalf gehandicapte nieuwe bewoners en hun begeleiders. Daarnaast worden er weer verschillende speeltuintjes opgeknapt, komt er financiële steun voor de jongerenontmoetingsplaats (JOP) aan de Lange Bunder in Bavel, kunnen twee clubhuizen worden opgeknapt en kan de collectie van de speelotheek in Breda-Noord worden uitgebreid.

De indieners van een subsidieverzoek krijgen binnenkort persoonlijk bericht. Wordt een aanvraag afgewezen, dan wordt dat in een beschikking gemotiveerd. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt een overeenkomst gesloten, waarin afspraken worden gemaakt over de afrekening.

Breda, 16 april 2004