Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 april 2004


Heelweg - Bestuurder valt in slaap


Op de Twente-Route werd vannacht rond 03.55 uur een zwaar beschadigde auto aangetroffen. Een 20 jarige automobilist uit Robleben (D) reed over de N18 in de richting van Lichtenvoorde. Ter hoogte van het kruispunt Twente Route en Landstraat viel hij achter het stuur in slaap. De auto kwam vermoedelijk in berm terecht en ramde vervolgens een verkeerslicht. De bijrijder, een 20 jarige eveneens uit Robleben, sliep ook. Wonder boven wonder bleven beiden ongedeerd.


Doetinchem - Verkeerscontroles


Donderdagmorgen werd op de Liemersweg ter hoogte van sportpark Zuid een controle gehouden. De volgende bekeuringen zijn gevallen: 43x niet dragen autogordel, 1x niet handsfree bellen, 1x gladde band aanhanger, 1x voeren mistlichten en 1x onnodig claxoneren.
Donderdagmiddag werd gecontroleerd op verschillende locaties in Doetinchem. Hierbij zijn de volgende bekeuringen opgemaakt: 6x niet dragen autogordel, 1x geen verzekeringsplaat bromfiets, 1x rijden door rood licht en 3x niet handsfree bellen.


Dinxperlo - Fietsster gewond


Een 13 jarig meisje uit Dinxperlo raakte gisteren rond 15.55 uur gewond na een botsing met een bromfiets. Het meisje fietste over het fietspad aan de Aaltenseweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een bestuurder op een gele bromfiets. Bij het passeren botsten beiden maar kwamen niet ten val. Het meisje liep hierbij wel een gekneusde arm op. De bromfietser is doorgereden.


Doetinchem - Te veel gedronken


Afgelopen nacht werd gecontroleerd op de Europaweg. Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Een 35 jarige automobilist uit Huissen blies 0,8 prom. en een 35 jarige automobilist uit Doetinchem blies 0,6 prom. Beiden kregen een boete.


Groenlo - Inbraak in horecagelegenheid


In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Schoolstraat. Men wist het pand binnen te komen door een raam open te breken. Binnen werden gokkasten opengebroken en het geld weggenomen. Verder mist men nog een hoeveelheid sigaretten.


Doetinchem - Fietsers bekeurd


Donderdag werd gecontroleerd in het voetgangersgebied in het centrum. Er werden 32 fietsers bekeurd voor het fietsen in voetgangersgebied.


Winterswijk - Controles


In de omgeving van Winterswijk werd donderdag gecontroleerd. Er werd 6x bekeurd voor niet handsfree bellen, 1x voor inhalen bij doorgetrokken streep en 1x voor 107 km rijden waar 80 km is toegestaan.


Snelheidscontroles donderdag


Eibergen - Winterswijkseweg = 80 km weg, 4 bekeuringen, hoogste snelheid 85 km.
Zelhem - Keijenborgseweg = 60 km weg, 4 bekeuringen, hoogste snelheid 88 km. Hier werden ook nog twee bestuurders bekeurd voor het voeren van de mistlichten.


Aalten - Geen gordel


Aan de Nijverheidsweg weg donderdag een gordelcontrole gehouden. Acht bestuurders werden bekeurd.


.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 april 2004


30 koeien en een hond omgekomen bij felle brand


Bij een felle uitslaande brand in het Achterhoekse Megchelen (Gem. Gendringen) zijn vanochtend vroeg 30 drachtige koeien en een hond omgekomen. De brand werd omstreeks 04.50 uur in het achterste deel van de boerderij aan de Jonkerstraat door de bewoners zelf ontdekt. Het vuur sloeg zeer snel om zich heen. De zolderverdieping lag vol hooi en stro.
Het voorste woongedeelte bleef, dankzij het optreden van de brandweer en een goede brandmuur, in tact. De oorzaak van de brand is niet bekend. In het gedeelte waar de brand heeft gewoed, bevond zich o.a. een kantoorgedeelte met enkele computers. De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 april 2004


Zoutzuur op wegdek


Op de Industriestraat in Aalten is vrijdagochtend rond 09.30 uur een geringe hoeveelheid zoutzuur op het wegdek en in de berm terecht gekomen. Het vat, met in totaal zo'n 30 liter, (zoutzuurzuurmengsel van 30%), werd vervoerd op een aanhangwagen. Zonder dat de bestuurder het merkte viel het vat van de aanhangwagen. Toen hij het vat miste, is hij teruggereden en heeft het opengebarste vat, waaruit zoutzuur was weggelopen, weer meegenomen. Hij maakte van het voorval geen melding en nam verder ook geen maatregelen. Na een melding bij de politie, zijn de vereiste maatregelen getroffen. De weg werd afgezet en de brandweer kwam ter plaatse om de verontreiniging op te ruimen. De politie maakt tegen de 43 jarige bestuurder uit Aalten een proces-verbaal op.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --