Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 april 2004


Epe - In auto's ingebroken


Werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een auto aan de Europalaan en in een auto aan de Willem van Oranjestraat. Van beide auto's werd een ruit ingeslagen. Er is niets weggenomen.


Vaassen - Winkeldiefstal


Een 42 jarige inwoonster uit Vaassen werd donderdag rond 16.25 uur betrapt in een winkel aan het Marktplein. Zij wilde een kledingstuk wegnemen zonder te betalen. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Vaassen - Hennepkwekerij aangetroffen


In een woning aan Weteringdijk werd donderdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. De 260 planten en apparatuur werden afgevoerd en worden vernietigd. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt en de 54 jarige bewoner krijgt een naheffing van de NUON. De politie maakt proces verbaal op.


Oldebroek - Insluiping in woning


Een 70 jarige bewoonster aan de Bloemstraat trof donderdagmiddag rond 13.30 uur een onbekende persoon aan in haar woning. De 70 jarige pakte de persoon in de kraag en gaf een duw. Hierop vluchtte de onbekende uit de woning. Het gaat om een man of vrouw van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, met kort zwart haar in een staart. Deze persoon droeg een zwart jack met capuchon.
Mogelijk dat iemand iets gezien heeft .Getuigen wordt gevraagd te bellen naar 0900 8844.


Doornspijk - Snelheidscontrole


Werd donderdagmorgen gecontroleerd op de Bovenweg. Van 230 gecontroleerde bestuurders reden er 24 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u waar 80 is toegestaan.


'T Harde / Elburg - Geen gordeldier voor gordellozen


Werd op verschillende locaties en bij diverse scholen gecontroleerd op gordelgebruik.
Er werden vier bestuurders bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Ook werd een kind op achterbank zonder gordel aangetroffen. Ook hiervoor werd de bestuurder bekeurd.
In verband met de tijdelijke landelijke actie, werden er vijf gordeldieren (Goochems) gegeven aan kinderen die helemaal goed in de gordels zaten.


Ermelo - Diefstal uit sportkantine


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een sportkantine aan de Oude Telgterweg. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Weggenomen werden onder andere een schotelontvanger en een videorecorder.


Harderwijk - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan het Westeinde werd afgelopen nacht ingebroken. Om in het pand te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden een aantal computerkasten.


Harderwijk - Winkeldiefstal


Een 72 jarige inwoner uit Harderwijk wilde bij een supermarkt aan de Achterste Wei een aantal goederen, waaronder schuursponsjes en speklappen, meenemen zonder af te reken. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De man kan een boete tegemoet zien.


Harderwijk - Controle


Werd donderdagavond gecontroleerd op de Vitringasingel. De volgende bekeuringen zijn gevallen: 5x voor het niet dragen van de autogordel en 1x verlopen APK. Er werden 20 blaastesten afgenomen. Niemand had gedronken.


Nunspeet - Diefstal uit woning


In een woning aan de Elspeterweg werd donderdagmiddag kort voor 13.00 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere een onbekend geldbedrag, sieraden en een rijbewijs. Een getuigen zag rond het middaguur drie mannen bij de woning die wegreden in een blauwe stationcar richting Elspeet. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.


-


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --