Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 april 2004


Epse - Aanrijding aanhanger met trein


Gistervond er omstreeks 11.20 uur een aanrijding plaats tussen een - op onbekende wijze- losgeraakte aanhangwagen en de trein van Zuthpen richting Deventer. Een 59-jarige automobiliste uit Steenenkamer kwam uit de richting van Gorssel en reed in de richting van Epse toen de aanhanger, die zij achter de auto had, losschoot op het moment dat zij de spoorwegovergang op de Dortherweg overreed. De aanhanger bleef vervolgens op de spoorwegovergang stilstaan. De bestuurster van de auto heeft samen met een passant nog getracht de aanhanger van het spoor af te trekken, maar moest haar poging opgeven toen de trein uit Zutphen er aan kwam. Deze kon de aanrijding niet voorkomen en botste op de aanhanger. De aanhangwagen is totaal vernield en de trein heeft aan de voorzijde lichte beschadigingen.


Een man die kwam kijken bij de aanrijding, zette zijn auto niet goed op de handrem, waardoor deze onbestuurd achteruit de tuin van bewoners aan de Dortherweg inreed. Lichte schade aan de tuin was het gevolg.


Wilp - Winkeldiefstal


Bij een tuincentrum aan de Wilpsedijk in Wilp is gister omstreeks 12.30 uur een 36-jarige vrouw uit Deventer aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had in de winkel een paar laarzen aangepast en deze aangehouden toen zij zonder te betalen de winkel uitliep. Haar eigen schoenen had ze in haar tas gedaan. In haar auto werden nog meer onbetaalde spullen uit het tuincentrum aangetroffen. Tegen de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt.


Zuthpen - Tijdens controle op agenten ingereden


De politie heeft gistermiddag tussen 13.30 en 16.30 uur op diverse lokaties in Zutphen controles gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: 13x rijden door roodlicht, 13x niet dragen van de autogordel, 1x te hoge constructie voor snelheid bromfiets, 1x rijden in gesloten verklaring en 1x voor het niet dragen van een helm.


Tijdens de controle op de Graaf Ottosingel werd een 16-jarige bromfietser uit Zutphen aangehouden. De bromfietser reed zonder helm uit de richting van de Gerard Doustraat/Spittaalstraat richting de Graaf Ottosingel. Toen de agenten hem een duidelijk stopteken gaven, negeerde de bromfietser het teken en reed op de agenten in. De jongen kon alsnog worden aangehouden en er is een proces-verbaal opgemaakt.


Zutphen - Aanranding


Gistermiddag omstreeks 16.00 uur werd een 25-jarige man uit Zutphen aangehouden. De man had in een winkel in de Beukerstraat te Zutphen een 38-jarige vrouw uit Warnsveld onzedelijk betast. De man werd voor onderzoek ingesloten.


Kring van Dorth - Geen hennep aangetroffen


Bij controle van een pand aan de Dortherweg waarbij de politie vermoedde dat er een hennepkwekerij aanwezig zou zijn, werd door de politie in het geheel geen hennep aangetroffen. Bij de controle wilde een 17-jarige jongen uit Deventer zijn naam niet opgeven. De jongen probeerde vervolgens op zijn bromscooter weg te komen, maar werd tegengehouden. Daarna werden de agenten herhaaldelijk uitgescholden waarna de jongen werd aangehouden. Hij zal in overleg met de ouders worden doorverwezen naar het preventie-project LINK waar een passende maatregel wordt opgelegd.


Eefde - Snelheidscontrole


Op de Doctor van der Hoevenlaan is gisterochtend omstreeks 6.30 uur een 26-jarige man uit Deventer beboet. De man kreeg de boete omdat hij binnen de bebouwde kom 95 km/p.uur reed.


Steenderen - Alcoholcontrole


Een 26-jarige automobilist uit Hengelo is afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur op de Wehmestraat beboet toen uit ademanalyse bleek dat hij een alcoholpromillage had van 0.6.


Twello en Wilp - Snelheid en autogordel controles


Gisterochtend tussen 10.45 en 12.00 uur zijn in Twello en Wilp op verschillende lokaties controles gehouden voor snelheid en het dragen van de autogordel. In totaal zijn er 4 automobilsten beboet wegens te hoge snelheid, 5 automobilsten wegens het niet dragen van autogordels en 1 automobilist kreeg een boete wegens niet handsfree bellen.


Eerbeek - 2-jarige op wereldreis


Een 2-jarig jongetje uit Eerbeek is gistermiddag omstreeks 13.30 uur op zijn driewieler op wereldreis gegaan. Het jongetje is vanaf de Volmolenweg naar het Oranje Nassauplein gefietst, waar hij met zijn driewieler een winkel binnen fietste. Het winkelpersoneel waarschuwde vervolgens de politie. Toen de politie arriveerde was het jongetje dusdanig van de agenten onder de indruk dat hij niet veel meer kon vertellen dan de woorden "politie" en "auto". Een passant herkende het kereltje en wist waar hij woonde. De moeder van het jongetje was inmiddels gearriveerd en eind goed al goed.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --