Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 april 2004


Motorrijder gewond door aanrijding

Een 32-jarige motorrijder uit Apeldoorn raakte donderdagmiddag op de kruising Laan van Kuipershof/Leidekkersdreef gewond door aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 27-jarige plaatsgenote. De vrouw reed rond 12.20 uur over de Laan van Kuipershof en wilde linksaf de Leidekkersdreef inslaan. Zij gaf hierbij de haar tegemoetkomende motorrijder geen voorrang. Bij de aanrijding raakte de motorrijder gewond. Hij liep een open beenbreuk en een vinger uit de kom op. Een ambulance bracht hem over naar het Lukasziekenhuis.


Vrouw ziet fietsster niet

Een 29-jarige Apeldoornse autombiliste zag donderdag op de Kayersdijk een 72-jarige plaatsgenote op de fiets over het hoofd. De automobiliste sloeg rond 15.15 uur rechtsaf de De Savornin Lohmanstraat in en zag de fietsster naast haar niet. Bij de aanrijding liep de fietsster een gebroken pols en een dikke knie op. Zij is overgebracht naar en opgenomen in het Lukasziekenhuis.


Fietser loopt hersenschudding op

Een 50-jarige fietser uit Hoenderloo heeft donderdagavond op de Otterloseweg in Hoenderloo bij een aanrijding met een personenauto een zware hersenschudding opgelopen. De man verleende op het kruispunt geen voorrang aan een van rechts komende personenauto. De 36-jarige automobilist uit Ede kon door krachtig remmen en naar rechts uitwijken erger voorkomen. De fietser raakte de auto aan de linker kant, kwam ten val en kwam met zijn achterhoofd op het wegdek terecht. Beide voertuigen liepen geen schade op.


Fietsendieven gepakt

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de omgeving van het Stationsplein drie mannen uit Enschede aangehouden die een fiets hadden gestolen. De politie zag vrijdag rond 04.10 uur de mannen (21, 24 en 25 jaar) tussen de fietsen van de fietsenstalling bij het station. De 24-jarige man verklaarde tegenover de politie op zoek te zijn naar een fiets. Indien hij een fiets zou zien die niet op slot stond zou hij deze meenemen. De politie constateerde later dat twee van de mannen op een fiets reden die zij eerder gestolen hadden. De politie hield de verdachten aan en sloot hen op in een cel voor verder onderzoek.


Winkeldievegge gepakt

De politie heeft donderdagmiddag bij een supermarkt aan de Deventerstraat een 44-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden die een winkeldiefstal had gepleegd. Zij nam rond 14.30 uur twee pakjes garnalen en twee flesjes sap mee zonder te betalen. Zij had al eerder van deze winkel een ontzegging gekregen. Na de uitreiking van een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen stelde de politie haar op vrije voeten.


Vrouw van portefeuille beroofd

Een zakkenroller heeft donderdagmorgen bij een warenhuis aan de Hoofdstrraat een 73-jarige vrouw uit Apeldoorn van haar portefeuille beroofd. De verdachte wist rond 15.00 uur de portefeuille uit de tas van de vrouw te stelen. In de portefeuille zaten onder meer een bankpas en wat geld.


Gewapende overval op cafetaria

Een onbekende man heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan het Hofveld. De man kwam vrijdag rond 00.20 uur via de achterdeur de keuken van het inmiddels gesloten cafetaria binnen. De dader eiste, onder bedreiging van een groot mes, geld. Hij ging er met een geldbedrag vandoor. De man droeg donkere kleding en een bivakmuts. De politie stelt een onderzoek in.


Politie grijpt in bij vechtpartij

De politie heeft donderdagmorgen ingegrepen bij een vechtpartij in een pand aan de Molendwarsstraat. Een 20-jarige Apeldoorner had een evenoude plaatsgenoot met een schroevendraaier in het hoofd gestoken. Het slachtoffer liep een oppervlakkige wond aan zijn hoofd op dat door ambulancepersoneel werd behandeld.
Een 23-jarige Apeldoorner werd later op de Terwoldeseweg aangehouden. Hij was vermoedelijk op weg naar het pand aan de Molendwarsstraat om verhaal te halen. Hij was in het bezit van een mes dat omstanders hem wisten af te pakken. De politie bracht beide verdachten over naar het bureau waar proces-verbaal werd opgemaakt.


Verdachte drugshandelaars aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag op de Arnhemseweg drie Apeldoorners van 16, 19 en 28 jaar aangehouden die worden verdacht van het handelen in harddrugs. De politie hield rond 17.40 uur ter hoogte van de begraafplaats de auto met de drie verdachten aan. De politie trof onder meer 4,5 gram heroïne, 4,7 gram cocaïne en een flinke hoeveelheid geld in kleine coupures aan. De 28-jarige Apeldoorner werd na verhoor heengezonden. De andere verdachten zitten nog voor verder verhoor in een politiecel.


Controle op snelheid

De politie heeft donderdagmiddag op de Zwolseweg in Wenum Wiesel de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. Ruim 2.800 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 96 harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km.


Veertig boetes voor bromfietsers

Het politieteam Binnenstad heeft donderdagavond in het centrum een bromfietscontrole gehouden. Motoragenten pikten de brommers uit het verkeer, waarna er op de binnenplaats van het bureau aan de Vosselmanstraat een nadere inspectie volgde. Negenentwintig bestuurders van bromfietsen kregen in totaal veertig bekeuringen uitgereikt. Zo hadden 19 bromfietsen een te hoge snelheid, vier bromfietsen waren niet voorzien van een gele/oranje plaat en zes bromfietsen hadden geen deugdelijke voor- of achterrem. Bovendien reden drie bromfietetsers door het rode verkeerslicht en twee bromfietsers droegen geen helm.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --