Politie Limburg-Zuid

Daders overval juwelier aangehouden

Heerlen 16-04-2004 - Donderdagmiddag 15 april 2004, omstreeks 12.30 uur, werd een juwelier aan de Bautscherweg in Heerlen overvallen. Twee niet gemaskerde mannen kwamen de zaak binnen en een van hen bedreigde de juwelier met een vuistvuurwapen. Daarna knevelden zij de man, waarna zij sierraden en juwelen wegnamen en vervolgens spoorslags verdwenen. Het slachtoffers wist zichzelf te bevrijden en de politie te waarschuwen.

Deze startte meteen een buuronderzoek en met behulp van getuigeverklaringen wist men al snel dat de daders met een auto weggereden waren en zette ook daarnaar een zoekactie op touw.

Korte tijd later trof de politie de bedoelde auto mét daarin twee mannen aan in Hoensbroek. De agenten hielden de twee onmiddellijk aan op verdenking van het plegen van de gewapende overval en brachten de mannen over naar het politiebureau. De 62- en 24-jarige mannen, woonachtig in Elsloo en Kerkrade werden ingesloten.

Vervolgens verrichtte de politie een doorzoeking in de woning van de 24-jarige en trof daar sierraden en juwelen, alsmede een vuistvuurwapen en 35 gram hard- en 75 gram softdrugs aan. De in de woning aanwezige 17-jarige vrouw werd ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de officier van justitie in Maastricht. De politie doet verder onderzoek.