Brussels Airlines


16/04/2004 > American Airlines en SN Brussels Airlines krijgen Anti-Trust immunity van het US Department of Transportation

American Airlines en SN Brussels Airlines, de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij, kunnen hun samenwerking uitbreiden nu beide maatschappijen van het US Department of Transportation (DoT) `Ant-Trust Immunity' hebben gekregen voor hun commerciële alliantie.

De goedkeuring werd laat donderdagavond (15 april) bekendgemaakt in Washington D.C. Dankzij deze goedkeuring kunnen de twee luchtvaartmaatschappijen marketing-, netwerk- en verkoopsactiviteiten coördineren.

"Het is uitstekend nieuws dat American Airlines en SN Brussels Airlines toelaat om hun samenwerking verder uit te breiden in het voordeel van de klanten van beide maatschappijen", zegt Craig Kreeger, Vice President Europe en Pacific van American Airlines. "Het nieuws komt er net aan de vooravond van de lancering van onze tweede transatlantische vlucht in samenwerking met SN Brussels Airlines."

"We zijn heel fier dat we, slechts 2 jaar na de lancering van SN Brussels Airlines, een stevig en succesvol partnership hebben kunnen opbouwen met 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij American Airlines", zegt Executive Chairman Rob Kuypers van SN Brussels Airlines. "De `Anti-Trust immunity' laat ons toe om onze commerciële samenwerking met American Airlines verder te verdiepen. Het is uitstekend nieuws voor onze klanten die we nu nog betere reismogelijkheden kunnen aanbieden."

Op 17 mei lanceert American Airlines in partnership met SN Brussels Airlines een nieuwe dagelijkse lijndienst tussen Brussel en New York JFK Airport. American biedt ook al in codeshare met SN Brussels Airlines een dagelijkse vlucht aan tussen Brussel en Chicago O'Hare. American verbindt de States sinds mei 1989 met België.

American Airlines en SN Brussels Airlines sloten een commerciële samenwerking en een codeshare akkoord in mei 2003. Dankzij het partnership kunnen klanten van American vanuit Brussel naar een groeiend aantal Europese en Afrikaanse bestemmingen van SN Brussels Airlines reizen. De klanten van SN Brussels Airlines kunnen dankzij de samenwerking met American Airlines via Chicago en New York naar heel wat Amerikaanse steden, Canada en de Caraïben reizen.

Trouwe klanten kunnen mijlen sparen en uitgeven via het Aadvantage getrouwheidsprogramma van American en via het Privilege getrouwheidsprogramma van SN Brussels Airlines wanneer ze vliegen met één van de twee maatschappijen.

De aanvraag voor de `Anti-Trust immunity' werd op 13 november 2003 ingediend bij het US Department of Transportation. De goedkeuring van de DoT bevestigt dat de samenwerking tussen de twee maatschappijen het algemeen belang ten goede komt en positief is voor de consument.

Over SN Brussels Airlines

SN Brussels Airlines is de Belgische full service luchtvaartmaatschappij die gebaseerd is in Brussel en een netwerk van Europese, Afrikaanse en Amerikaanse vluchten aanbiedt. De maatschappij, die meer dan 2.000 mensen tewerkstelt, garandeert meer dan 285 stipte vluchten naar 53 Europese en 15 Afrikaanse steden. Er worden in partnership met American Airlines rechtstreekse vluchten naar Chicago en New York (vanaf 16 mei) aangeboden en mits een overstap ook naar een hele reeks andere Amerikaanse steden. SN Brussels Airlines heeft partnerships met luchtvaartmaatschappijen van wereldklasse. SN biedt ook een dagelijkse hogesnelheidstrein `Thalys' service aan tussen Brussel / Zaventem luchthaven en het Paris Nord treinstation.

Over American Airlines

American Airlines is `s werelds grootste luchtvaartmaatschappij die meer dan 250 steden verspreid over 40 landen verbindt dankzij 4.200 dagelijkse vluchten. De vloot van American en van de regionale patrnerairlines telt meer dan 1.000 toestellen. American Airlines was één van de stichters van de alliantie Oneworld.