ABVAKABO FNV

CAO GEMEENTEN: bonden zetten in op behoud van werkgelegenheid

Vrijdagmiddag om 15:00 uur zullen ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF de inzet voor onderhandelingen over de CAO Gemeenten overhandigen aan College voor Arbeidszaken (CvA). Het CvA, dat namens de gemeenten over de CAO onderhandelt, zal dan ook haar inzet bekendmaken. De bonden zullen tijdens de onderhandelingen nadrukkelijk stilstaan bij de werkgelegenheid binnen de sector Gemeenten. Onderhandelaar Peter Wiechmann namens de bonden: 'Wij zetten krachtig in op behoud van werkgelegenheid en het tegengaan van jeugdwerkloosheid.'

Behoud werkgelegenheid
Tegen de achtergrond van de huidige economische omstandigheden hebben kabinet, vakcentrales en werkgevers in het najaar van 2003 een sociaal akkoord bereikt. Onderdeel hiervan is een zeer gematigde loonontwikkeling, onder meer gericht op het behoud van werkgelegenheid. De bonden plegen dan ook geen inzet op een structurele loonsverhoging. Daar staat tegenover dat de werknemers wel kunnen rekenen op een resultaatafhankelijke beloning van 450 Euro in 2004. De bonden verwachten van werkgevers een soortgelijke gematigdheid.

Kwaliteit arbeid verbeteren
Ondanks de economisch moeilijker tijd vinden de bonden het van belang in te zetten op de kwaliteit van de arbeid. De gemeentelijke sector moet nu en in de toekomst een interessante sector blijven om in te gaan werken. Daarom zetten de drie bonden in op kwaliteit. Belangrijke onderwerpen zijn de inzet op persoonlijke ontwikkeling en het leeftijdsgericht personeelsbeleid. Dit laatste gaat verder dan een ouderenbeleid. Het gaat er om dat er geanticipeerd wordt op de levensfase van de werknemer en alle daarbij behorende behoeften. In dat kader moet volgens de bonden ook gewerkt worden aan een levensloopregeling voor de Gemeenten.

Agressie voorkomen
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat binnen de gehele gemeentelijke organisatie agressie toeneemt. Dat is niet tolereerbaar. De bonden willen een concreet actieplan afspreken. In dit plan verplicht iedere werkgever zich om de medewerkers een training aan te bieden, worden agressieprotocollen afgesproken en worden maatregelen genomen om agressie te voorkomen.

Invoering functiewaarderingssysteem
Elke gemeente heeft haar eigen functiewaarderingssysteem. Dat leidt ertoe dat in de ene gemeente meer of juist minder wordt betaald voor hetzelfde werk of voor dezelfde functie. De bonden vinden dat voor hetzelfde werk hetzelfde loon betaald moet worden. Dat kan alleen met één functiewaarderingsysteem voor de sector gemeenten.

Ziektekostenpakket behouden
Als gevolg van de herziening van het ziektekostenstelsel in 2006 komt de huidige IZA-regeling te vervallen. De bonden willen het volledige pakket echter in stand houden voor de werknemers, ook voor de post-actieven. Dit moet collectief worden geregeld in de CAO, met een goede tegemoetkoming van de werkgever in de premiekosten.

ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF behartigen de belangen van ruim 190.000 werknemers in dienst van gemeenten.
---

////

De volledige inzettekst van de bonden vindt u op de websites www.abvakabo.nl, www.cnvpubliekezaak.nl en www.cmhf.nl. Meer informatie kunt u krijgen via:

Peter Wiechmann, bestuurder ABVAKABO FNV: 06 515 01 657 Arno Bonte, voorlichter ABVAKABO FNV: 06 512 18 402 Willem Jelle Berg, bestuurder CNV Publieke Zaak: 06 204 10 430 Jan Spijk, voorlichter CNV Publieke Zaak: 06 512 44 030 Peter van den Berghe, bestuurder CMHF: 06 109 10 235

16 apr 04 14:24