Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 16 april (07.00 - 13.00)

Fryslân 16-04-2004 - Voor informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur terecht bij het bureau communicatie van politie Fryslân op het algemene nummer, 0900 - 8844.

Marssum: rijden onder invloed
Donderdag om 22.50 uur reed een 56-jarige automobiliste uit Sint Jacobiparochie over de N383 bij Marssum. De vrouw reed slingerend. Hierop werd ze aan de kant gezet. Toen ze uitstapte was ze onvast ter been. De vrouw kon niet blazen. Daarom is om 00.05 uur een bloedproef uitgevoerd. De vrouw kreeg een rijverbod van 12 uur.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Donderdag om 22.40 uur kreeg de politie een melding dat er waarschijnlijk een fietsendief in de Hollanderdijk liep. Op de Wissedwinger kon een 17-jarige inwoner van Leeuwarden worden aangehouden. De jongen verklaarde dat hij de fiets enkele dagen geleden had gekocht voor 25 euro. De jongen gedroeg zich echter zeer zenuwachtig en moest uiteindelijk bekennen dat hij de fiets net had gestolen op het NS-station te Leeuwarden.

Leeuwarden: auto-inbreker aangehouden
Donderdagavond werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Jelsumerstraat. Gestolen werden een radio en enkele cds. Aangifte is gedaan door een 33-jarige inwoonster van Harlingen. Een getuige kon de politie het signalement van twee mannen geven. Omstreeks 21.30 uur kon op het Ruiterskwartier een 38-jarige inwoner van Franeker worden aangehouden naar aanleiding van het signalement. De man had een tas bij zich, waar de politie even in mocht kijken. In de tas bevonden zich de radio en de cds uit de auto van de inwoonster van Franeker. De goederen zijn in beslag genomen.

Haskerdijken: aangifte blijkt vals
De 28-jarige inwoner van Heerenveen, die dinsdag 16 april, beroofd is op de picknickplaats aan de Van Sminiaweg (zie ook de politieberichten van 13/4 13.00 t/m 14/4 07.00, met als titel: Haskerdijken: beroving), blijkt deze beroving te hebben verzonnen. Tijdens het politieonderzoek bleek dat enkele punten in zijn aangifte niet konden kloppen en de aangever is daar mee geconfronteerd. Hierna bekende hij de overval in scène te hebben gezet en derhalve een valse aangifte te hebben gedaan. De man had financiële problemen.
Verder was de man gewond geraakt aan zijn been. Deze wond kon niet door hemzelf zijn toegebracht. Echter, dit was een wond die de man twee weken eerder had opgelopen bij een voetbalwedstrijd. Daarnaast had de man zichzelf enkele verwondingen toegebracht.
De politie onderzoekt nog of de man ook een rekening krijgt voor de tijd die de politie heeft gestoken in het onderzoek.

Franeker: woninginbraken
In de vroege vrijdagochtend werd in drie woningen aan het J.M.L.T. Calspad ingebroken. In drie woningen is een poging tot inbreken gedaan. Van een woning werden autosleutels gestolen, evenals de auto. Dit betreft een groene Fors Escort met het kenteken TH FF 50. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoner van Franeker. Voor zover bekend is uit de andere twee woningen niets gestolen. Ook aan het S.L. Mansholtplein is nog een poging tot inbraak gedaan. Toen de 71-jarige bewoonster wat hoorde gaf ze een harde gil, waarop de boef het hazenpad koos.

Dokkum: inbraak school
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een school aan de Woudweg. Aan de achterkant van de school is een raam ingeslagen. In totaal werden vier computers, drie toetsenborden en vier muizen gestolen. De technische recherche stelt een onderzoek in. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoner van Dokkum.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 07.00 en 18.00 uur is ingebroken in een woning aan de Pietersburen. Uit het raam van de voordeur zijn de glaslatten weggebroken, daarna is het raam er uitgehaald. Gestolen zijn een laptop, twee cameras en een cdspeler. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden.