Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofdjury Nationaal ICT Event 2004 compleet

Woerden/Utrecht, 16 april 2004

De hoofdjury voor de vijf Awardcategorieën van het Nationaal ICT Event is met zeventien leden compleet. De hoofdjury staat onder leiding van oud IBM-topman en voorzitter van het College van Bestuur TU Eindhoven Amandus Lundqvist en wordt terzijde gestaan door een vakjury van ICT-deskundigen uit diverse organisaties. Op 18 mei zal de jury na de presentaties van de genomineerden tijdens een openbare juryronde de definitieve winnaars in de verschillende categorieën bepalen.

Algemeen juryvoorzitter Amandus Lundqvist weet zich ook dit jaar verzekerd van de steun van een keur van ICT-deskundigen. De hoofdjury is onderverdeeld in vijf deeljury's: Rob Langezaal, directeur KPN Telecom, is juryvoorzitter van de Broos van Erp Prijs; De jury van de ICT Award Grootbedrijf wordt voorgezeten door Amandus Lundqvist, oud-topman van IBM en voorzitter van het College van Bestuur van de TU Eindhoven; Ton Schurgers, Regiodirecteur van Syntens, is voorzitter van de jury voor de ICT Award MKB; Paul 't Hoen, voorzitter van het ICT Forum, is juryvoorzitter van de ICT Award Overheid/Non-profit; De jury van de MyOffice Award wordt voorgezeten door Eric Annema, Algemeen Directeur Veenman / Voorzitter Vifkantec; Voor de ICT Publieksprijs wordt geen jury samengesteld. Deze prijs wordt bepaald door de lezers van de bladen Computable, CRN, Emerce en Management Team van VNU Business Publications; De ICT Personality Award zal door de voorzitters van alle jury's worden gekozen, waarbij alle juryleden kandidaten kunnen voordragen.

Tijdens de eerste beoordelingsronde is de hoofdjury bijgestaan door een voorjury van ICT-deskundigen. Deze voorjury bestaat uit medewerkers van Computable, Media Plaza, Nederland~ICT, Emerce, het Telematica Instituut, Twinning, VNO-NCW, Syntens, VNU Exhibitions, LogicaCMG, HP, Oracle, Computer Associates en PinkRoccade. De genomineerden zijn onlangs bekendgemaakt. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Nationaal ICT Event op 18 mei 2004 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Tijdens het Nationaal ICT Event zullen de genomineerden in de verschillende categorieën zich presenteren voor de hoofdjury en het publiek. Daarnaast zal het inhoudelijke dagprogramma diverse deskundigen aan het woord laten die hun visie geven op de invloed van ICT-toepassingen voor het succes van hun bedrijf of organisatie. Op het Netwerkplein zullen bovendien tal van activiteiten plaatsvinden, waarin de bezoekers van het dagprogramma actief kunnen participeren.

Het middagprogramma wordt afgesloten met de uitreiking van de ICT Publieksprijs in samenwerking met VNU Business Publications en VNU Exhibitions. De overige awards worden 's avonds tijdens een feestelijk diner voor genodigden uitgereikt.

In het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht. Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen, die actief betrokken (willen) zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen.

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de partners VNU Business Publications en VNU Exhibitions en wordt mogelijk gemaakt door Computer Associates, HP, LogicaCMG, Oracle en PinkRoccade.

Meer informatie over de genomineerden, het programma van het Nationaal ICT Event en de awards is te vinden op www.ictevent.nl

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht