Openbaar Ministerie

parket Roermond, 16 april 2004

Verdachten zijn aangehouden in verband met beroving, mishandeling, inbraken en gewapende overvallen

Op 19 januari 2004 vond een gewapende overval plaats op een cafetaria in Horn. Naar aanleiding van deze overval is de politie Limburg-Noord, district Roermond in samenwerking met district Weert, onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart.

Dit onderzoek heeft geleid tot opheldering van meerdere misdrijven, te weten een beroving, een mishandeling, inbraken bij bedrijven, scholen en woningen en gewapende overvallen. Deze misdrijven hebben plaatsgevonden in de omgeving Wessem, Heythuysen, Horn, Baexem en Roermond.

In het onderzoek zijn in totaal 7 verdachten (5 minderjarigen en 2 meerderjarigen) in beeld gekomen uit Wessem, Swalmen en Roermond. 5 verdachten zitten (variërend van 19 maart 2004, 29 maart 2004 en 16 april 2004) in voorlopige hechtenis en de Rechter-Commissaris heeft 2 verdachten op vrije voeten gesteld.

De bovengenoemde gewapende overval op een cafetaria in Horn heeft mede dankzij de uitzending van de Gouden Tip van 3 februari jongstleden tot verdere ontwikkelingen geleid.

Noot! De politie zet het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie voort. Op dit moment worden er verder geen mededelingen gedaan.