Mitel en Ingram Micro tekenen samenwerkingsovereenkomst

Hoofddorp, 16 april 2004 - Ingram Micro en Mitel Benelux hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. Ingram Micro Networking Services zal de Mitel 3300 ICP, 3100 ICP telecommunicatiesystemen, de Mitel 5200 serie IP telefoons en de Mitel 6010 thuiswerkoplossing in het leveringsprogramma opnemen. Mitel zal zorgen voor uitgebreide opleiding en ondersteuning, en bovendien VoIP-expertise toevoegen aan de netwerkkennis van Ingram Micro Networking Services.

Mitel, leverancier van IP-communicatie-oplossingen, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Ingram Micro, leverancier en distributeur van logistieke services, pre- en after sales ondersteuning, opleidingen en financiële services. Ingram Micro Networking Services, de in high-end netwerkoplossingen gespecialiseerde business unit, zal de Mitel 3300 ICP, 3100 ICP IP communicatie servers, de Mitel 5200 IP telefoonserie en de Mitel 6010 thuiswerkoplossing gaan leveren. Het is de intentie om in de nabije toekomst de samenwerking uit te breiden met de distributie van de Mitel-producten via Ingram Micro België en Ingram Micro Duitsland. Dankzij de samenwerking zullen Ingram Micro en Mitel geavanceerde VoIP-communicatietoepassingen kunnen leveren aan klanten die onder meer gebruik maken van de Hewlett-Packard ProCurve netwerkoplossingen. Beide bedrijven hadden voordien al een afzonderlijke relatie met HP. Ingram Micro distribueert en levert toegevoegde waardediensten op het HP netwerk portfolio. Mitel heeft een wereldwijde alliantie met HP; zowel op technisch als op marketinggebied wordt intensief samengewerkt met de HP ProCurve organisatie.

Ingram Micro Networking Services kan door het toevoegen van Mitel aan haar portfolio moderne en geïntegreerde IP-communicatie-oplossingen aanbieden die naadloos aansluiten op haar netwerkaanbod. De medewerkers van Ingram Micro worden hiertoe gedegen getraind in het gebruik en de ondersteuning van Mitel -oplossingen.

"We zullen resellers op twee manieren benaderen", zegt Mabel de Vries, Business Unit Manager Ingram Micro Networking Services. "De mid size/large size Mitel 3300 ICP zal worden geïntroduceerd bij VAR's die de HP-netwerk oplossingen al in hun leveringspakket hebben. De Mitel 3100 ICP zullen wij introduceren aan de small- & midmarket resellers. We hebben speciale oplossingsbundels samengesteld, voorzien van apparatuur, training, installatiemogelijkheden en (after sales) support, waarmee we de resellers ondersteunen en bestaande datapartners in één keer op weg kunnen helpen op het gebied van IP-telefonie. Deze bundels zijn zo geprijsd, dat de reseller zelf kan bepalen waar hij zijn extra verworven marge aan wil besteden. Uiteraard zullen we hen ook vanuit de Networking Services Divisie zelf altijd bijstaan in hun verkoopinspanningen en positionering naar de markt. Bovendien bieden we volledige ondersteuning bij after sales activiteiten, zoals bij installatie, configuratie en trainingen"

"De samenwerking met Ingram Micro betekent dat wij een partner hebben gevonden die onze technologie begrijpt en op de juiste wijze kan vermarkten. Om IP-telefonie correct te implementeren is niet alleen hoogwaardige technische kennis nodig, maar ook kennis van de zakelijke vereisten en behoeften bij de reseller", zegt Gijs Borsboom, directeur Mitel Benelux. "Bovendien biedt Ingram Micro ons een belangrijke schakel in ons go-to-market model samen met Hewlett Packard. De combinatie van de Mitel IP-telefonie systemen en de HP ProCurve switches komt consequent als beste uit de tests. Een recent voorbeeld is het onderzoek van de Tolly Group waaruit blijkt dat de kwaliteit van Mitel/HP ongeëvenaard is. Ingram Micro gaat deze krachtige oplossingen nu centraal leveren en technische ondersteuning bieden."

Over Ingram Micro Inc.
Als een belangrijke schakel in de technologische waardeketen creëert Ingram Micro verkoop- en winstgevendheid-opportunities voor leveranciers en resellers door logistieke services, technische support, financiële services, unieke marketingprogramma's en door productaggregatie en distributie. De organisatie bedient 100 landen wereldwijd en genereerde 22.6 miljard dollar in boekjaar 2003. Bezoek www.ingrammicro.nl / www.ingrammicro-europress.com

Over Mitel
Mitel is marktleider voor spraak-, video- en dataconvergentie over breedbandnetwerken. Het bedrijf levert geavanceerde telefoniesystemen en communicatie-oplossingen die eenvoudig aangepast kunnen worden aan specifieke klantwensen. Dankzij intuïtieve desktop-apparaten en applicaties kunnen bedrijven op innovatieve wijze communiceren en hun informatie en hulpbronnen beheren. Voor diverse branches biedt Mitel geïntegreerde oplossingen die bestaande investeringen beschermen, en het tegelijkertijd mogelijk maken om efficiënter werken. Mitel heeft het hoofdkantoor in Ottawa, Canada en wereldwijd vestigingen, partners en dealers. Voor meer informatie bezoek www.mitel.com. Mitel heeft een vestiging in Hoofddorp, telefoon 023 55 41 000.

Meer informatie voor de redactie:

Mitel
Bas Baars
bas_baars@mitel.com
Tel: 023 5541 971

Ingram Micro
Annelies van Vliet
annelies.van.vliet@ingram.nl
Tel: 030 2464001 ext. 4402

Potters PR
Monique Potters
monique@potterspr.nl
Tel: 0345 501595
Mobiel: 06 28 88 96 32