Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave vrijdag 16 april 2004

* STRAATROOFTEAM HOUDT ZES VERDACHTEN AAN

(Zie ook onder meer persbericht van 17 februari 2004) ROTTERDAM - Het Straatroofteam van district Rotterdam-Centrum sloot met de aanhouding van zes verdachten een onderzoek af naar een op maandag 16 februari jl. gepleegde overval op een supermarkt aan de Markerstraat. Tijdens het onderzoek bleken enkele verdachten ook twee straatroven op hun kerfstok te hebben. De verdachten, afkomstig uit Rotterdam en Tilburg, in leeftijd variërend van 16 tot 30 jaar, pleegden de overval en de beide berovingen in wisselende samenstelling.
Tijdens de gewapende overval op de supermarkt, waarbij een medewerker gewond raakte, bestond de buit uit een geldbedrag, sigaretten en telefoonkaarten. Bij de twee berovingen werden onder meer geld en een mobiele telefoon buitgemaakt. Van de buit werd niets meer teruggevonden. De zes verdachten, die successievelijk eind maart en begin april werden aangehouden, zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. (Persofficier van Justitie).


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdagmiddag op de Westblaak een verkeerscontrole. Tussen twaalf uur en kwart voor twee werden in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer het negeren van een rood verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel en onverzekerd rijden.

Ochtenduitgave vrijdag 16 april 2004