Ingezonden persbericht


Persbericht

ISIT biedt databeveiliging met Decru

Data-encryptie ter beveiliging van bedrijfskritische data in storage-omgeving

Naarden/Zeist, 16 april 2004 - - ISIT, Intelligent Storage through Integrated Technology, is een partnership aangegaan met Decru, ontwikkelaar van oplossingen voor storagebeveiliging. Met de DataFort-apparatuur van Decru is het voor onbevoegden onmogelijk om opgeslagen informatie te raadplegen, doordat de bestanden op een hoogwaardige manier worden gecodeerd. Hierdoor worden deze onleesbaar voor niet geautoriseerde gebruikers. Deze beveiligingstechnologie is een waardevolle toevoeging aan de storageoplossingen van ISIT.

"We zijn al geruime tijd op zoek naar security-oplossingen die nauw aansluiten op ons storage productportfolio. Storage is onze core business, maar we zijn altijd geïnteresseerd in oplossingen die onze propositie nog interessanter kunnen maken en ons innovatieve karakter helpen behouden", aldus Tony Archidona, woordvoerder van ISIT. "Decru biedt een aantal 'unique selling points' op het gebied van databeveiliging en data-encryptie en sluit daarmee goed aan op onze eisen. De DataFort-apparatuur van Decru is een uitstekende toevoeging op het gebied van databeveiliging voor uiteenlopende storage-configuraties. Daarnaast is het een gebruiksvriendelijk product met een appliance benadering, waardoor het eenvoudig in te bedden is in onze eigen organisatie en die van onze klanten."

Decru Datafort
ISIT wordt de eerste storage reseller van Decru in de Nederland. Met de DataFort-apparatuur van Decru kan data op elk soort storage- of back-upomgeving zeer effectief worden beveiligd. De gebruikte encryptietechnologie werkt niet aan de rand van het netwerk, zoals firewalls dat doen, maar in het gehele netwerk. Opgeslagen gegevens worden grondig gecodeerd en alle gegevens lopen via beveiligde hardware. De apparatuur is zelfs geschikt voor zeer snelle netwerken, dankzij de zeer snelle versleuteling en decodering. "De afgelopen jaren zijn er veel storage netwerkomgevingen bijgekomen, waardoor terabytes aan informatie samenkomen in enorme gedeelde infrastructuren", aldus Joanna Shields, Managing Director voor EMEA bij Decru. "Een enkele interne of externe inbraak in een dergelijk netwerk kan een gevaar opleveren voor vertrouwelijke gegevens, klantendossiers of handelsgeheimen. Dit kan aanmerkelijke schade toebrengen aan het imago van de organisatie en leiden tot omzetverlies, of zelfs rechtszaken en sancties tot gevolg hebben. Met onze beveiligingsapparatuur in combinatie met ISIT's ervaring en expertise op het gebied van toonaangevende storageoplossingen kunnen klanten in de gehele Benelux nu beschikken over een volledige oplossing voor veilige storage."

Productdemonstratie tijdens TINE 2004
Tijdens The ICT & Networking Event (TINE) 2004 - dat van 20 tot en met 22 april plaatsvindt in de RAI Amsterdam - zal ISIT de Decru DataFort-oplossing demonstreren op de stand (stand 10201 in de Deltahal). Tevens zal tijdens het congres van TINE dagelijks van 12:00 uur tot 13:00 uur een presentatie met de titel "hoe veilig is uw data opgeslagen?" over deze oplossing worden gegeven in het TINE Lounge Club theater (standnummer 11.530 in de Hollandhal).

Over Decru
Decru - met zijn hoofdvestiging in Redwood City, Californië - ontwikkelt oplossingen voor storagebeveiliging. Decru komt hiermee tegemoet aan de zakelijke eisen van ondernemingen en overheidsinstellingen voor de bescherming van intellectueel eigendom, het voldoen aan regels, privacy en interne controle. De Decru DataFort-apparatuur combineert toegangsbeveiliging, authenticatie, storage-encryptie en veilige logging, waardoor een zeer hoog beveiligingsniveau voor gevoelige opgeslagen data ontstaat. Door opgeslagen data te versleutelen via hoogwaardige encryptie en alle bestandstoegang te laten verlopen via veilige hardware zorgt DataFort voor een radicale vereenvoudiging van het veiligheidsmodel voor storagenetwerken. Decru DataFort-apparatuur kan worden ingezet in SAN-, NAS-, DAS- en tape back-upomgevingen, zonder aanpassingen aan servers, desktops, applicaties of de werkzaamheden van gebruikers. Decru is opgericht in 2001 en heeft meer dan $ 45 miljoen opgebracht via investeringen door onder andere Benchmark Capital, Greylock, New Enterprise Associates en In-Q-Tel.

Over ISIT - The Storage Company
Sinds de oprichting in 1991 heeft ISIT zich ontwikkeld tot de meest onafhankelijke storage specialist in de Benelux. De organisatie realiseert oplossingen op turn-key basis; van advies tot en met implementatie en support. Ook is zij actief als Storage Service Provider. ISIT beschikt tevens over een eigen trainingsinstituut en democentrum. De organisatie heeft een vestiging in Nederland en België en partnerships met toonaangevende storage leveranciers als: ADIC, Cisco Systems, CommVault, EMC, Legato, Network Appliance, StorageTek, Softek en Veritas. Ook is zij lid van de Storage Network Industry Association (SNIA). Oplossingen van ISIT worden door de markt aangemerkt als innovatief en zeer geavanceerd.

Ingezonden persbericht