Gemeente Leiden

Plan voor herinrichting fietsroute ter inzage

Publicatiedatum: 16 april 2004

Burgemeester en Wethouders hebben besloten het
conceptherinrichtingsplan en het bijbehorend verkeersbesluit fietsroute Noordeinde-Haagweg voor inspraak vrij te geven. Het is een plan om deze route veiliger én aantrekkelijker te maken.

BOUWEN EN WONEN - Het Noordeinde, het Noordeindeplein en de Haagweg zijn in de fietsnota 'Fietsers opstappen' (september 1996) aangewezen als onderdeel van een hoofdfietsroute, fietsroute 5. Systematisch worden fietsroutes bekeken op mogelijke verbeteringen.

Het plan omvat voornamelijk het verbreden van fietsstroken en het veiliger maken van de kruispunten met de Witte Singel, de Rijnzichtbrug, de Da Costastraat en de Ter Haarkade.

Het volledige conceptherinrichtingsplan ligt met ingang van vandaag, vrijdag 16 april, voor

een periode van vier weken ter inzage in de bibliotheek van het stadhuis en van het Stadsbouwhuis. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het plan schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke reacties kunt u richten aan Burgemeester en Wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Voor mondelinge reacties of nadere informatie over het plan kunt u contact opnemen met de heer J. Swank van de afdeling Verkeer en Vervoer, op telefoonnummer: (071) 516 58 85.

Deze pagina is gewijzigd op 15-04-2004