Dienstenbond CNV

Brandstoffen CAO: wilt u meedenken?
16-04-2004

Binnen een paar maanden gaan de onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor het Brandstoffenbedrijf weer van start. Van het begin tot het einde zijn het de leden die beslissen. Het CNV is een doorgeefluik van de mening van de leden en wij proberen zo goed als mogelijk voor u te bereiken wat u wilt en op te komen voor uw belangen. Maar dan moeten wij wel weten wat u wilt! Wij zouden dan ook graag met een aantal leden willen praten over de nieuwe CAO. Zou u mee willen denken?


1 Juni 2004 zal de CAO voor het Brandstoffenbedrijf waaronder u valt aflopen. Over een paar maanden zullen wij dan ook beginnen met de onderhandelingen voor de nieuwe CAO.

Het te doorlopen traject is als volgt:


1) Opstellen voorstellenbrief richting werkgevers. In de voorstellenbrief staan de punten die wij in de komende CAO gewijzigd of toegevoegd willen zien. Hierbij hebben wij uw hulp nodig.


2) De voorstellenbrief zoals wij die gaan gebruiken tijdens de onderhandelingen leggen wij ter stemming aan u voor. Als de meerderheid van de leden niet akkoord is, dan zullen wij de voorstellen aanpassen en wederom ter stemming voorleggen.


3) Onderhandelingen.


4) Het resultaat van de onderhandelingen leggen wij aan u voor ter stemming. Als de meerderheid van de leden akkoord is kan de CAO ondertekend worden. Als de leden niet akkoord gaan, gaan we terug naar de onderhandelingstafel om verder te onderhandelen.

Voor de eerste stap, het maken van de voorstellenbrief, willen we graag van u horen wat u belangrijk vindt. U staat tenslotte het dichtst bij de praktijk. Dit kan heel breed zijn, van punten die u mist in de CAO tot onduidelijkheden in de tekst waar u tegen aan bent gelopen. Daarnaast zouden wij graag in de toekomst een CAO-commissie willen oprichten voor leden die nog meer bij de onderhandelingen voor het Brandstoffenbedrijf betrokken willen worden. Het is de bedoeling dat de commissie een paar keer samenkomt tijdens de onderhandelingen. Daarvoor kunt u betaald vakbondsverlof krijgen van uw werkgever en wij bieden u speciale cursussen aan.

Mocht u tips hebben voor de voorstellenbrief of misschien in de toekomst in de CAO-commissie willen, reageer dan met het bijgevoegde antwoordformulier. Deze kunt u zonder postzegel naar ons terugsturen of faxen. Heeft u verder nog vragen over de aanstaande onderhandelingen dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (010)2651111 of per email op het adres h.devaan@cnvdibo.nl