Time : 4:28:26 PM
Date : Friday, April 16, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

KINEPOLIS NEEMT EEN GOEDE START - 6,3 miljoen Kinepolis-tickets in het eerste kwartaal van 2004

Van januari tot en met maart dit jaar ontving Kinepolis Group 6 328 188 bezoekers in de bioscoopcomplexen.

Op vergelijkbare basis, nl. met abstractie van de bezoekcijfers van het complex te Treviso (Italië) en de Parijse vestiging Max Linder, respectievelijk verkocht in mei '03 en februari '04, betekent dit een stijging van het bezoekersaantal t.o.v. dezelfde periode in 2003 met
1,3%.
Het absolute bezoekcijfer van het eerste kwartaal daalde met 3,1% in vergelijking met vorig jaar (6,5 mio).

In de Belgische Kinepolis-complexen steeg de ticketverkoop tijdens het afgelopen kwartaal globaal met 1,8% in vergelijking met 2003. Een lichte groei, ondanks het kleiner aandeel in 2004 van het voorbije kerstverlof, de tijdelijke sluiting van het complex Palace te Luik wegens renovatiewerken, en de moeilijke bereikbaarheid van Metropolis ingevolge de ringwerken te Antwerpen. De nationale top 3 der films werd in kwartaal 1 gevormd door respectievelijk "Podium", "The Last Samurai" en "Brother Bear".
Het succes van de Franse film "Podium" kwam voornamelijk het Franstalige landsgedeelte ten goede. Kinepolis Braine deed het - relatief t.o.v. het eerste kwartaal van 2003- beter dan de Belgische zustercomplexen.
Op niveau van digitale cinema scoorden de Vlaamse complexen met de digitale misdaadserie ASPE, goed voor ruim 27 300 bezoekers en een zaalbezetting van 61%.

De Franse complexen zorgden voor een stijging van de ticketverkoop: op vergelijkbare basis (exclusief Max Linder) met 2%, in absolute termen met 1%. Ook hier stond de film "Podium" op nummer 1. Kinepolis Schaffhausen (Zwitserland) nam een goede jaarstart met een procentuele toename van 3.4%.

In Spanje liep het bezoekcijfer met 8.7% terug. De topfilms van het voorbije kwartaal konden helaas het succes van de Spaanse kaskraker "La Gran Aventura de Mortadelo y Filimon" in februari 2003 niet overtreffen.
Kinepolis Madrid ondervond bovendien enige weerslag van de sterk concurrentiële markt, evenals van de bomaanslagen op 11 maart, die het bezoekcijfer gedurende 2 weken beïnvloedden. Niettemin behoudt het Madrileense complex haar eerste positie binnen de groep met ruim 748 000 bezoekers in het eerste kwartaal.
Het Kinepolis-project te Granada bevindt zich in de laatste bouwfase. Kinepolis Granada opent haar deuren medio dit jaar.

In Polen registreerde het veelbelovende Kinepolis Poznan een groei van 31% t.o.v. vorig jaar. In 3 maanden tijd verwezenlijkte het complex reeds 40% van het bezoekcijfer van 2003. Absolute filmtopper in de maand maart was "The Passion of the Christ".

Resultaatsbestemming 2003
In 2003 behaalde Kinepolis Group een netto courant resultaat van 3,6 Mio ¤.
De Raad van Bestuur zal aan de Algemene Vergadering voorstellen over te gaan tot uitkering aan de aandeelhouders van een dividend van 0.13 ¤ per aandeel, en gaf hiermee de aanzet tot een vernieuwd dividendbeleid van Kinepolis Group.

Contact:
Myriam Dassonville
Corporate Communication Manager
Tel: +32 2 474 26 91
E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com