Magnus Holding NV

Magnus Holding bereidt acquisitie voor van Microsoft Gold Partner ETX

Magnus Holding heeft een principeakkoord bereikt over de overname van ETX, specialist op het gebied van gegarandeerde softwareontwikkeling op het Microsoft-platform. Via werkmaatschappijen Magnus en Qurius richt Magnus Holding zich momenteel op business- en IT-consulting en de realisatie van bedrijfsoplossingen op basis van standaardpakketsoftware (SAP en Microsoft Business Solutions). Hieraan voegt Magnus middels het specialisme van ETX op het gebied van maatwerk- en integratie-software een belangrijke nieuwe dimensie toe. ETX kan door deze stap zijn marktpositie en markttoegang versterken en grotere projecten aangaan. De acquisitie van het in Rijswijk gevestigde bedrijf zal het aantal medewerkers van de Magnus-groep op ongeveer 200 brengen.

ETX-directeur Rob Schut ziet veel voordelen: De grens tussen pakket- en maatwerksoftware vervaagt steeds meer. Een andere belangrijke ontwikkeling is de convergentie van de klassieke Microsoft-technologie en de Microsoft Business Solutions. Daarin kunnen wij als Gold Partner samen met Qurius een voortrekkersrol vervullen. Voor maatwerktrajecten is het belangrijk om de business case, verwachtingen, eisen en mogelijkheden van een klant vroegtijdig in kaart te brengen: dat is waar Magnus sterk in is. Kortom: samen bieden we klanten een krachtige propositie waarbij de oplossing centraal staat, en niet de weg erheen. ETX is als Microsoft Gold Partner gespecialiseerd in maatwerkapplicaties op het .NET platform, zegt Fred Hermans, CEO van Magnus Holding. Fundament onder de ontwikkelactiviteiten is de onlangs door Microsoft als eerste in Nederland gecertificeerde ETX SoftwareStraat®.NET. Hiermee kan ETX snel en eenvoudig de nieuwste generatie applicaties bouwen, wat tot beter beheerste ontwikkeltrajecten leidt. ETX is met name succesvol in de media-, zorg- en telecommunicatiesector en is daarmee uitstekend complementair aan onze reeds bestaande sectoren van focus.

Over ETX
ETX B.V. is in 1997 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een specialist in professionele softwareontwikkeling op het Microsoft-platform. Alle projecten worden uitgevoerd op basis van fixed price, fixed date, fixed functionality. De door Microsoft gecertificeerde ETX SoftwareStraat®.NET zorgt daarbij voor een optimale ondersteuning van het gehele softwareontwikkeltraject. Als Microsoft Gold Partner kent ETX een focus op integrated e-business solutions. In die categorie verkoos Microsoft het bedrijf in 2003 ook tot finalist tijdens de Worldwide Partner Conference. Achter deze wapenfeiten schuilt een gedrevenheid voor innovatie die voor klanten als Wegener, KPN en PCH Pharmachemie consistent wordt omgezet in succesvolle maatwerkprojecten.

Transactiestructuur en tijdpad
Na ondertekening van de intentieverklaring zullen de partijen de gebruikelijke stappen doorlopen, waaronder een due diligence. De koopsom wordt voldaan in aandelen B Magnus Holding N.V., waarvan het aantal voor een deel afhangt van de resultaten van ETX in 2004. Het aantal uit te geven gewone aandelen B zal minder zijn dan 10% van het momenteel totale aantal uitstaande gewone aandelen A en B (39.453.710). Zoals beschreven in het informatiememorandum van 4 juni 2003 heeft Magnus Holding vanwege de Qurius-transactie op 26 juni 2003 niet-genoteerde aandelen B uitgegeven, die in vier jaar kunnen worden omgewisseld voor gewone beursgenoteerde aandelen A. In verband met de ETX-transactie gaat Magnus over tot een versnelling van het conversietempo van aandelen B in aandelen A, van maximaal 5% nu naar maximaal 9,9% van het totaal aantal genoteerde aandelen A per kwartaal.

Magnus Holding N.V.
Magnus Holding N.V. richt zich op business- en IT-advies, bedrijfsoplossingen en integratie & IT services via dochterbedrijven Magnus en Qurius. Magnus (www.magnus.nl) adviseert en ondersteunt organisaties bij het realiseren van blijvende verbeteringen en innovaties. Op basis van een heldere business case voert Magnus veranderingen door in processen, organisaties en systemen. Qurius (www.qurius.nl) behoort tot de grootste specialisten in Microsoft Business Solutions (Axapta en Navision) en branchespecifieke aanvullingen in de Benelux en is ook internationaal actief via de FAQT Group. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Magnus Holding vindt u op www.magnus.com.



Magnus Holding NV