Gemeente Terneuzen

Terneuzen

Persbericht 16 april 2004

GROTE MILITAIRE OEFENING IN TERNEUZEN

Het ziet er mogelijk verontrustend uit, maar er is niets ernstigs aan de hand. Dit weekend vanaf zaterdag en volgende week vindt er een grootschalige militaire oefening plaats in en rond Terneuzen. Dit kan ook 's nachts plaatsvinden.

Een groot aantal militairen, militaire voertuigen, vliegtuigen, helikopters en parachutisten; dit alles is mogelijk waarneembaar in en rond Terneuzen dit weekend en volgende week tot en met vrijdag 23 april. Maar er is niets ernstigs aan de hand. Het betreft een grootschalige militaire oefening van de luchtmacht en landmacht, 'Falcon Spring' geheten. De gemeente en de locatie van DOW Benelux in Terneuzen zullen deels deelnemen aan de oefening.

Met acties als een rivieroversteek met behulp van een militair veer, een gijzeling door fictieve terroristen, beveiligingsopdrachten van verschillende locaties en dergelijke, oefenen land- en luchtmacht hun samenwerking en inzetbaarheid bij calamiteiten in eigen land en bij uitzendingen elders.

Voor alle duidelijkheid: er is geen terroristische dreiging of ramp, er zijn geen problemen met industrie in of rond het havengebied van Terneuzen en de Westerscheldetunnel is gewoon geopend.

Eventuele klachten kunnen worden doorgegeven aan het nummer Geluidshinder Koninklijke Luchtmacht, tel. 0800 - 0226033 of bij schade aan de afdeling Claims Ministerie van Defensie, tel 070 - 318 88 20.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523
06 - 53 69 11 35

Luchtmobiele brigade
Marjan Hendriks
Telefoonnummer: 06 - 557 168 91