Gemeente Terneuzen

Persbericht 16 april 2004

POEDER BLIJKT ONSCHADELIJK

TERNEUZEN - De mysterieuze witte korrelige stof die gisteren in een enveloppe door de gemeente Terneuzen werd ontvangen, is ongevaarlijk en onschadelijk. Nu dit met zekerheid is vastgesteld, is verder laboratoriumonderzoek niet noodzakelijk. Om welke stof het precies gaat, wordt verder niet onderzocht.

De gemeente Terneuzen ontving woensdagochtend 14 april de poederbrief. In de postkamer werd de enveloppe met ansichtkaart en daarin de korrels geopend. De kaart was ondertekend met 'een verontruste burger.' De regionale omroep ontving later die dag een anonieme e-mail met het bericht dat een poederbrief was ontvangen op het stadhuis van Terneuzen.

Hoewel volgens de eerste inschatting van een bacterioloog niet direct sprake was van risico werden toch, conform interne richtlijnen, de voorgeschreven maatregelen getroffen. Zo werd de postkamer afgesloten, een bacterioloog en de politie ingeschakeld en werden betrokken medewerkers naar huis gestuurd om zich grondig te wassen. Vervolgens werd de stof in een laboratorium onderzocht.

Woensdagavond was al bekend dat het om een niet-gevaarlijke stof ging. Vanmiddag bleek het om een 'onschadelijke stof' ging. Het laboratoriumonderzoek werd vervolgens stopgezet.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523