Gemeente Leiden

Persbericht

Reis naar zusterstad Toruñ voor geïnteresseerde Leidenaren

Publicatiedatum: 16 april 2004

In de komende herfstvacanties organiseert de Stedenbandstichting Leiden-Toruñ voor de zesde keer de succesvolle busreis voor geïnteresseerden naar Toruñ (Polen). Uit vorige reizen zijn reeds diverse contacten tussen verenigingen en groepen voortgekomen.

De stedenband tussen Leiden en Toruñ bestaat al ruim 15 jaar. In deze periode zijn vele uitwisselingscontacten gerealiseerd: scholieren, schakers, kunstenaars, patiëntenverenigingen, artsen, koren, muziekgroepen, hardlopers etc. uit Leiden en Toruñ hebben elkaar leren kennen.

Bezoek in herfstvakantie

Ook dit jaar nodigt de Stichting Stedenband Leiden-Toruñ groepen (sport, cultuur, maatschappelijke organisaties, scholen etc.) uit om in de herfstvakantie voor een vijftal dagen mee te gaan naar onze gastvrije, historische en monumentale partnerstad. Het vertrek is op dinsdagavond 19 oktober en de reizigers zijn zondagmiddag 24 oktober weer terug in Leiden.

Ook individuele personen met een belangstelling voor Toruñ kunnen zich aanmelden. Het leggen van contacten en het ondernemen van gemeenschappelijke activiteiten (receptie, excursie, afscheidsfeest) staat centraal bij het bezoek. Om het bezoek goed voor te kunnen bereiden, is het van belang dat geïnteresseerden hun belangstelling vóór 15 mei 2004 kenbaar maken aan het secretariaat van de Stedenband Toruñ. Dit maakt het mogelijk tijdig een uitwisselingspartner in Toruñ te zoeken.

In september wordt voor de deelnemers aan de reis een informatieavond belegd.

De deelnamekosten zijn beperkt omdat de gemeente Leiden een bijdrage levert in de vervoerskosten.

Aanmelding: schriftelijk vóór 15 mei 2004 met opgave van aantal deelnemers.

Richten aan: gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, t.a.v. Carel van Ingen

Inlichtingen

Carel van Ingen, secretaris Stedenband Leiden-Toruñ, tel. (071) 516 70 29 (kantooruren)

Dirk Jan Binnendijk, voorzitter Stedenband Leiden-Toruñ, tel. (071) 541 65 64 (s avonds)

Deze pagina is gewijzigd op 16-04-2004