TRENDBOX BV

Spanje blijft ondanks bomaanslagen populair als vakantieland

De recente terroristische aanslagen in Madrid en de daarop volgende dreiging voor herhaling heeft in de afgelopen weken niet geleid tot een verminderde belangstelling voor Spanje als vakantieland. Dit blijkt uit TravelBox, het continue onderzoek naar het reisgedrag van de Nederlander dat Trendbox sinds 2002 uitvoert voor diverse partijen uit de reisbranche.

Van alle personen van 16 jaar en ouder die van plan zijn om de komende zomerperiode op vakantie te gaan, geeft ruim 8% aan Spanje als bestemming te kiezen. Spanje is hiermee na Nederland (25%) en Frankrijk (12%) de meest populaire zomerbestemming. Ondanks de gebeurtenissen van de afgelopen maand is de intentie om te kiezen voor Spanje de laatste weken op een constant niveau gebleven. De Nederlandse toerist laat zich dus niet weerhouden door de bomaanslagen in Madrid, waarbij vorige maand zeker tweehonderd mensen werden gedood.

De interesse voor het land van costa en tapas is momenteel wel iets lager dan vorig jaar. Toen gaf in dezelfde periode namelijk 10% van de Nederlandse toeristen aan, de meeste overnachtingen van hun vakantie door te brengen in Spanje.

Iets meer dan de helft van alle Spanje gangers zal gebruik maken van het vliegtuig om de bestemming te bereiken, terwijl 29% met de eigen auto naar de zonbestemming afreist. Eén op de vijf toeristen gaat tenslotte met de bus, waarmee Spanje tevens de meest populaire busbestemming is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Trendbox
tel: 020 - 669 44 14

André Slager
(Senior Projectleider)
andre.slager@trendbox.nl
of
Goos Eilander
(Algemeen Directeur)
goos.eilander@trendbox.nl

16 apr 04 06:00