Ingezonden persbericht

Wim Kok opvolger Johan Stekelenburg

EINDHOVEN, 20040416 -- Eindhoven, 16 april 2004 - Oud-premier Wim Kok is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Start Foundation. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Johan Stekelenburg die sinds de oprichting van deze Stichting (1998) tot aan zijn overlijden in september 2003 actief was als bestuurder ervan.


Wim Kok (1938) verliet in 2002 de actieve politiek. Daarna adviseerde hij diverse Europese instellingen waaronder de Taskforce Werkgelegenheid van de Europese Raad van Staatshoofden en regeringsleiders. In 2003 werd hij bij Koninklijk Besluit benoemd tot Minister van Staat. Kok is als commissaris verbonden aan onder meer ING, Shell, KLM en TPG Post. Recent werd Kok gevraagd een Europese Adviescommissie voor te zitten die zich bezig gaat houden met de economische positie van Europa.
Het bestuur van Start Foundation bestaat verder uit oud-minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid prof. Dr. Bert de Vries (CDA) en Titia Siertsema, directeur van brancheorganisatie UNETO-VNI.

Start Foundation is een maatschappelijke investeerder. Een zogeheten 'venture philantrophist' die sinds de oprichting ongeveer 60 vernieuwende projecten op de arbeidsmarkt ondersteunt en stimuleert. Het gaat daarbij om groepen mensen die niet makkelijk een baan vinden, zoals voortijdige schoolverlaters, gehandicapten, vluchtelingen, mensen met een strafblad en ex-psychiatrisch patiënten. Het jaarlijkse budget bedraagt ca. ¤ 2 miljoen. De stichting zet zich in voor een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Eén van de middelen die men daarvoor gebruikt is de wedstrijd om de Baanbrekerprijs. Een jaarlijkse ideeënwedstrijd om met nieuwe initiatieven achterstandsgroepen aan het werk te helpen.




Ingezonden persbericht