Ingezonden persbericht


Network Associates introduceert gedistribueerde Netasyst-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf

Netasyst D/DX van Sniffer Technologies biedt kleine tot middelgrote bedrijven meer zicht op de werking en beveiliging van hun netwerk

Amsterdam - 16 April 2004 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen, heeft vandaag Netasyst(TM) D/DX aangekondigd, de meest recente uitbreiding van het Netasyst Network Analyzer-assortiment van de Sniffer(R) Technologies-divisie. Netasyst D/DX is speciaal ontworpen voor kleine tot middelgrote ondernemingen, die hiermee een flexibele oplossing in handen krijgen voor een optimaal presterend netwerk. Via één enkele externe console kan het 10/100 Ethernet-netwerk van dit type bedrijven 24 uur per dag en 7 dagen per week worden bewaakt en beveiligd. Ook het opsporen van problemen behoort tot de mogelijkheden.

Netasyst D/DX maakt gebruik van de mogelijkheden van de Sniffer Distributed-netwerkbeheeroplossing voor bedrijven en is een zuiver softwarematige oplossing die specifiek is ontworpen om klanten in het midden- en kleinbedrijf een betrouwbare en rendabele oplossing te bieden waarmee ze hun netwerk op afstand kunnen beheren en problemen in het netwerk kunnen oplossen. En omdat deze oplossing kan worden geïmplementeerd in het hele netwerk van het bedrijf, kan het hele netwerk vanuit één centrale locatie worden beheerd.

"Wij gebruiken al een aantal oplossingen van Sniffer Technologies en willen nu ook Netasyst D/DX gaan inzetten voor de monitoring en troubleshooting van de LAN-activiteiten van onze belangrijkste externe locaties", aldus Butch Johnson, Senior Network Analyst van Texas Gas Service. "Netasyst D/DX maakt het voor ons mogelijk om snel en op afstand allerlei netwerkproblemen op te sporen en op te lossen, waardoor we enorme bedragen aan reiskosten en gemiste productiviteit kunnen besparen."

De permanente instrumentatie van Netasyst D/DX zorgt ervoor dat kleine tot middelgrote organisaties complete zichtbaarheid krijgen op het netwerkverkeer van meerdere locaties. Daardoor kan tijd en geld worden bespaard en wordt het bovendien mogelijk om problemen op te sporen, om de werking van het netwerk te optimaliseren en om het netwerk en de toepassingen in dat netwerk beter te beveiligen. Netasyst D/DX is bij uitstek geschikt om te bepalen wat de normale hoeveelheid verkeer in het netwerk is. Tevens wordt hiermee meer inzicht verschaft in het gemiddelde gebruik, de verkeersstromen, de belangrijkste protocollen en toepassingen en de typische responstijden.

En Netasyst D/DX biedt nóg meer, dankzij zijn gedistribueerde architectuur:

-- Bewaking en analyse op afstand -- Dankzij de intelligente architectuur van de Netasyst D/DX-software krijgen de gebruikers maximale zichtbaarheid op het netwerkverkeer. Daartoe wordt software geïnstalleerd op de lokale computer van de gebruiker, die vervolgens verbinding kan maken met een externe agent waar ook ter wereld. Zo kan er aanzienlijk worden bespaard op de reiskosten, maar bijvoorbeeld ook op stilstand en veroudering.

-- Continue beschikbaarheid -- Netasyst D/DX houdt het netwerk onafgebroken in het oog, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De software houdt IT-managers in real time op de hoogte van statuswijzigingen in het netwerk en produceert bovendien statistieken over trends. Op basis van dit alles kan heel nauwkeurig worden gedefinieerd wat normaal is. Alles wat van deze norm afwijkt kan een potentieel probleem zijn, dat op deze manier vroegtijdig kan worden aangepakt voor een optimaal functionerende IT-infrastructuur.

-- Verhoogde efficiëntie bij het personeel -- De gedistribueerde architectuur zorgt ervoor dat medewerkers specifieke problemen zelf kunnen oplossen, ongeacht hun fysieke locatie. Verder is het met dit systeem mogelijk om meerdere IT-professionals bij elkaar te brengen en een bepaald probleem samen te laten oplossen, voor een sneller resultaat. Deze samenwerkingsmogelijkheden van Netasyst D/DX maken ook het opleiden van nieuwe medewerkers gemakkelijker, omdat ze samen met meer ervaren collega's aan een probleem kunnen werken.

-- Lagere hardware- en netwerkkosten -- De Netasyst-oplossing werkt met standaardapparatuur, die dus kan worden geleverd door de klant zelf of door zijn leverancier. De investeringen in hardware zijn dus beperkt en de analyse van het verkeer kan gebeuren op een externe agent. Het netwerkverkeer hoeft hiervoor dus geen omweg te maken door het hele netwerk, wat bepaalde netwerkproblemen anders alleen maar zou verergeren.

"Klanten die zicht willen op hun netwerk, hoeven niet meer door het sleutelgat te turen. Want tools als Netasyst D/DX zetten de deur wagenwijd open", aldus Christopher Thompson, die als vice-president Productmarketing verantwoordelijk is voor de Sniffer Technologies-divisie van Network Associates. "Op het gebied van netwerkprestaties en beschikbaarheid lopen de behoeften van het moderne midden- en kleinbedrijf grotendeels gelijk met die van een grote onderneming. En het Netasyst-aanbod van Sniffer Technologies is een direct antwoord op deze behoeften. Sniffer Technologies stelt alles in het werk om de beveiliging en beschikbaarheid van het netwerk van onze klanten te waarborgen, hoe groot de organisatie in kwestie ook is. Netasyst Network Analyzer is gewoon de juiste oplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar continue bewaking en analyse van hun netwerk en die tegelijk hun kritieke netwerksegmenten in het oog willen houden, waar die zich ook bevinden."

Netasyst D/DX wordt aangeboden via de gebruikelijke distributiekanalen en via direct sales, en is verkrijgbaar vanaf juni 2004. Netasyst D vanaf 1995 dollar. Netasyst DX met Expert Analysis-software vanaf 4995 dollar. Prijzen inclusief één jaar priority-ondersteuning. Voor meer informatie over al deze Netasyst-oplossingen neemt u contact op met Sniffer Technologies op het nummer +1 800 SNIFFER.

De producten van Sniffer Technologies maken deel uit van het Network Associates-assortiment dat onder de noemer McAfee(R) Network Protection Solutions wordt verkocht. Deze producten omvatten netwerk-, beveiligings- en applicatiebeheeroplossingen, en zijn specifiek ontworpen met het oog op een optimale beschikbaarheid. De producten van Sniffer zijn geschikt voor meer netwerktopologieën dan andere producten uit deze sector. Dankzij de producten van Sniffer kunnen kleine tot middelgrote ondernemingen en serviceproviders over de hele wereld hun netwerk en toepassingen optimaal laten functioneren - 24 uur per dag, 7 dagen per week. Sniffer behoort tot de meest vertrouwde leveranciers van monitoring-, troubleshooting- en visualisatie-oplossingen voor netwerken. De producten van Sniffer zijn specifiek ontworpen voor een maximale beschikbaarheid en beveiliging van websites, internettoepassingen, geconvergeerde spraak-, video- en datanetwerken, draadloze LAN's en snelle geschakelde en optische netwerken. Kijk voor meer informatie over de producten van Sniffer Technologies op http://www.sniffer.com.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee, Sniffer en Magic productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

NOTE: Network Associates, McAfee, Sniffer and Netasyst are registered trademarks or trademarks of Network Associates, Inc. and/or its affiliates in the United States and other countries. Sniffer(R) brand products are made only by Network Associates, Inc. All other registered and unregistered trademarks in this document are the sole property of their respective owners.
# # #