Partij van de Arbeid

Den Haag, 16 april 2004

Vragen van het lid Albayrak (PvdA) aan de minister van Justitie en van Buitenlandse Zaken (vervolgvragen op de vragen van 9 maart 2004)

1. Kunt u aangeven op welke informatie u uw antwoorden op de vragen van het lid Albayrak van de PvdA van 9 maart 2004 baseert, waarin u stelt dat de diverse organisaties, die zich bezighouden met adoptie op Haïti, op korte termijn hun werk weer zullen hervatten, aangezien de adoptiefouders andere informatie hebben?

2. Wat verstaat u onder korte termijn ? Kunnen de adoptiefouders na deze termijn actie van u verwachten om de adoptiefouders tegemoet te komen? Zo ja, welke actie zult u dan ondernemen? Zo nee, waarom onderneemt u geen actie?

3. Kunt u inschatten of de huidige politieke situatie op Haïti van invloed kan zijn op de adoptieprocedures aldaar?

4. Hebt u in de afgelopen maanden een protocol opgezet om de Haïtiaanse adoptiekinderen zo spoedig mogelijk naar Nederland te halen? Zo ja, wat zijn de voorwaarden die in dit protocol genoemd zijn en wat is de status op dit moment van dat protocol?

5. Zo nee, bent u bereid om in overleg te treden met de Haïtiaanse autoriteiten om, in navolging van Spanje, de kinderen naar Nederland te halen en hier de adoptieprocedure af te wachten? Zou u voor een dergelijke actie een protocol opstellen?

6. Hebt u ook andere dan de door St. Wereldkinderen genoemde kindertehuizen onderzocht, bijvoorbeeld de tehuizen waar zelfdoeners contact mee hebben, bij vraag 2 van de vragen van 9 maart 2004 over veiligheid en voedsel en drinkwater? Zo ja, is het antwoord dat u gaf op die vraag ook van toepassing op deze tehuizen? Zo nee, waarom hebt u zich beperkt tot de contacten van St. Wereldkinderen?

7. Kunt u in aanvulling op vraag 3 van mijn schriftelijke vragen van 9 maart 2004, waarop u antwoordde dat het gaat om 1 geval waarin een paspoort is afgegeven, aangeven hoeveel kinderen er zijn toegewezen aan Nederlandse adoptiefouders?


---
Tweede Kamer der Staten-Generaal www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.