Gemeente Alkmaar


Officiële start bouwrijp maken Boekelermeer

Alkmaar, 14 april 2004

Gedeputeerde Economische Zaken Hans Schipper, wethouder Economische Zaken Ad Godijn en wethouder Ruimtelijke Ordening Cor van Vliet geven op vrijdag 16 april a.s. om 15.30 uur het officiële startsein voor het bouwrijp maken van Alkmaars nieuwe bedrijventerrein Boekelermeer Zuid
2. Het bouwrijp maken is de laatste stap vóór oplevering van bedrijfsgrond; in september van dit jaar komen de eerste kavels op de markt.

Het officiële startsein bestaat uit het bouwrijp maken van de eerste kavel. Dit geschiedt op spectaculaire wijze met behulp van een shovel, een kiepwagen en een happer.

Belangrijke nieuwe locatie
De Boekelermeer Zuid 2 is dé nieuwe bedrijfslocatie voor Noordwest Holland. Zuid 2 is een uitbreiding van het bestaande succesvolle bedrijventerrein Boekelermeer, waar veel bedrijven van naam zijn gevestigd. De goede bereikbaarheid (aan de snelweg), de strategische ligging (vlakbij de Randstad én midden in de regio) en de kwaliteit en uitstraling maken de Boekelermeer Zuid 2 tot een bijzonder aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven.

Het nieuwe bedrijventerrein is vooral bedoeld voor transport, productiebedrijven, groothandel en distributie. Ook is er een ruimte speciaal bedoeld voor bedrijven die gebruik willen maken van vervoer over water. Wethouder Economische Zaken Ad Godijn is enthousiast: `Boekelermeer wordt absoluut een bijzonder bedrijventerrein. Denk aan de service van parkmanagement, of te wel het gezamenlijk inkopen van diensten als beveiliging of het beheer van de openbare ruimte. Ook het feit dat ondernemers voor hun bedrijfsproces zonder meerkosten gebruik kunnen maken van de warmte van de Huisvuilcentrale, de zogenaamde Meerwarmte, is een groot pluspunt te noemen.'

Vanaf september dit jaar zijn de eerste kavels te koop. Er zijn kavels beschikbaar vanaf 3000m². Het aanbod aan kavels is zeer divers, van kavels op zichtlocaties aan de groene randen van het bedrijventerrein tot bedrijfsgrond aan het Noord-Hollands Kanaal. De gemeente legt het terrein de komende jaren in fases aan; de vraag bepaalt het tempo waarin het terrein wordt opgeleverd.

Groeimogelijkheden
De gemeente Alkmaar wil met de aanleg van de Boekelermeer groeimogelijkheden bieden aan bedrijven elders uit de stad en uit de regio. Het nieuwe bedrijventerrein zorgt ook voor extra arbeidsplaatsen in de regio, waardoor meer mensen op dezelfde plek kunnen wonen en werken en het aantal forensen afneemt. Tenslotte realiseert de gemeente met dit nieuwe bedrijventerrein haar doelstelling meer aantrekkelijke vestigingsplaatsen voor het bedrijfsleven te creëren.

16 april 2004