Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

16/04/04 Prinses Margriet bij opening KWF-manifestatie Kanker in de RAI 2004

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont op vrijdagochtend 16 april 2004 de opening bij van de KWF-manifestatie Kanker in de RAI 2004. De manifestatie heeft tot doel patiënten en hun omgeving beter toe te rusten voor de keuzes waarmee ze geconfronteerd worden, zowel bij de behandelingen als in hun persoonlijke levenssfeer.

De manifestatie heeft als motto Eigen weg, eigen keuzes, waarmee KWF Kankerbestrijding de autonomie van de patiënt onderstreept. Tijdens de manifestatie geven kankerdeskundigen informatie over huidige behandelmogelijkheden en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. Bezoekers kunnen verder terecht voor informatie over preventie, erfelijkheid, vroege ontdekking, begeleiding en (rouw)verwerking. De manifestatie duurt twee dagen.

KWF Kankerbestrijding organiseert de manifestatie in het kader van haar 55-jarig bestaan. Het fonds werd in 1948 opgericht als het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding. Koningin Wilhelmina was de eerste beschermvrouwe. Koningin Juliana nam deze positie na het overlijden van haar moeder over. Sinds 1980 is Hare Majesteit de Koningin beschermvrouwe.

Na de opening zal Prinses Margriet een rondwandeling maken over de informatiemarkt en een ontmoeting hebben met twee ex-kankerpatiënten die in 1974 als vierjarige patiëntjes Koningin Juliana hebben ontmoet bij een congres van KWF Kankerbestrijding.