Politie Drenthe

Ergerlijke mishandeling opgelost na aanhoudingen

Emmen 16-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

KLAZIENAVEEN - Met de aanhouding van twee 18-jarige knapen uit Klazienaveen heeft de politie een ergerlijke mishandeling van twee weken geleden opgelost.
De twee zijn donderdag 15 en vrijdag 16 april aangehouden en hebben inmiddels een volledige bekentenis afgelegd.
Op maandag 29 maart jl. stond een 56-jarige man uit Klazienaveen buiten aan De Kap toen hij een hoop lawaai hoorde. Enkele knapen liepen daar achter de woningen en schopten en sloegen tegen schuttingen. Toen ze vlak bij de man waren sprak hij ze aan over hun gedrag. Daarop kwamen ze dreigend op de man af en er ontstond een vechtpartij. De man kwam te vallen en werd terwijl hij op de grond lag door de twee jongemannen geschopt en geslagen. In het ziekenhuis bleek de man behalve een groot aantal kneuzingen zijn rechterarm te hebben gebroken. Zijn rechterschouder was op drie plaatsen gebroken. Uit het onderzoek dat de politie in Klazienaveen direct opstartte, waaronder een uitgebreid buurtonderzoek, kwamen allerlei brokjes informatie naar voren, die met elkaar deze week leidden tot de aanhouding van de twee verdachten. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Nadat ze een volledige bekentenis hebben afgelegd zijn ze in de loop van vrijdagavond heengezonden.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.

info@politie-drenthe.nl