Ingezonden persbericht

Persbericht

Vanaf 17 april elke zondagmiddag vertellingen in Tilburgse musea.

'Wij hebben een Goed Verhaal'

Vier Tilburgse musea: Natuurmuseum Brabant, Nederlands Textielmuseum, De Pont en Scryption bundelen hun krachten in een gezamenlijk project getiteld: 'ccccWij hebben een Goed Verhaal'.
Iedere zondagmiddag, vanaf het museumweekend op 17 en 18 april tot en met Kerst wordt beurtelings in één van de vier musea een verhaal verteld door een geëngageerde verteller.
Deze vertellers laten zich inspireren door de collectie, de geschiedenis van het gebouw of door één van de andere musea. De diversiteit in het aanbod en de eigenheid van ieder van de vier musea worden in 'Wij hebben een Goed Verhaal' nog eens voor het voetlicht gebracht.

Ieder museum herbergt een schat aan verhalen. Onbekende collectiestukken met een wonderlijke geschiedenis, een verrassende kijk op een object uit het museum, een gedenkwaardig museumbezoek: een verhaal is geboren.
Ook de gebouwen waarin de musea zijn gehuisvest herbergen verhalen. Het Textielmuseum en De Pont zijn gevestigd in voormalige textielfabrieken. Natuurmuseum Brabant en Scryption zitten in wat ooit een LTS was. Vele Tilburgers kunnen hier herinneringen aan ophalen. Deze verhalen van bekende en onbekende Tilburgers, jonge en oude bezoekers en museummedewerkers vormen de leidraad van 'Wij hebben een Goed Verhaal' en maken een bezoek de moeite meer dan waard.

Start tijdens het museumweekend

Tijdens het museumweekend 17 en 18 april gaat de campagne van start met een in het oog springende manifestatie. Schoolkinderen uit Tilburg en omgeving zorgen ervoor dat u de route tussen de musea makkelijk vindt en dat er geen verhaal hoeft worden gemist. Tijdens het museumweekend is er op beide dagen in elk museum een bijzondere verteller te beluisteren.

Programma

Iedere zondag zal in een van de vier musea rond 14.00 uur een verhaal worden verteld. Informatie over de programmering van de vertellingen vindt u vanaf begin maart op www.wijhebbeneengoedverhaal.nl.

Uw verhaal

De musea zijn ook benieuwd naar uw verhaal! Heeft u een leuke herinnering aan een museumbezoek, een favoriet collectiestuk of een andere museumbelevenis?

Op onze website www.wijhebbeneengoedverhaal.nl kunt u dit aan ons kwijt.

Ook voor vragen, opmerkingen en links naar de vier musea kunt u op de site terecht.

Natuurmuseum Brabant
Nederlands Textielmuseum
De Pont, museum voor hedendaagse kunst
Scryption, museum voor schriftelijke communicatie

De vier musea weken in dit project samen met de Brabantse Museum Stichting, Uitmarketingburo, Universiteit van Tilburg en de gemeente Tilburg. Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Einde bericht

-----------------------------


Ingezonden persbericht