Ingezonden persbericht


MOTORRIJDERS ACTIE GROEP- belangenvereniging voor motorrijders

Persbericht - 12 april 2004

Belangenbehartiging motorrijders pure noodzaak

De Motorrijders Actie Groep (MAG), belangenvereniging voor motorrijders, informeert motorrijders en andere geïnteresseerden over de noodzaak van collectieve, onafhankelijke belangenbehartiging en over de meest recente werkzaamheden van de MAG. Zij doet dit op zaterdag 17 april tussen 11.00 en 17.00 uur bij Koeman Motoren in Huizen.

De MAG houdt zich al meer dan 15 jaar bezig met de collectieve belangenbehartiging van motorrijders. Zij doet dit door zich proactief in te zetten om wet- en regelgeving te beïnvloeden en door zich actief tegen onzinnige wet-en regelgeving voor motorrijders te verzetten.

In 2003 was de MAG verantwoordelijk voor de realisatie van de eerste motorvriendelijke geleiderail in Nederland. Inmiddels wordt van deze geleiderail met absorberende beschermplaat tot aan het wegdek het vierde exemplaar geplaatst en heeft de provincie Utrecht voor deze zomer gepland om nog eens drie kilometer motorvriendelijke geleiderail te plaatsen.

Begin maart 2004 startte de belangenvereniging met de voorjaarscampagne 'Motorrijders gaan weer op weg', een informatieactie waarbij alle weggebruikers tips krijgen aangedragen om zich in het voorjaar bewust te worden van de ontwakende motorrijders. Ook de motorrijders worden in deze folder uitgebreid geïnformeerd over wat zij zelf allemaal kunnen doen om ongevallen te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat in meer van de helft van de ongevallen die tussen motorrijders en automobilisten plaatsvindt de automobilist de motorrijder over het hoofd had gezien. Deze wetenschap en het jaarlijks terugkerende zwarte weekeinde (in het eerste mooie weekeinde vallen elk jaar weer slachtoffers) heeft de MAG doen besluiten dit jaar te starten met de campagne.

Niet alleen over deze zaken, maar over alles wat de MAG op het gebied van verkeer, motorsport en in het algemeen doet kunnen geïnteresseerden zich laten informeren. Daarnaast is er de gelegenheid plaats te nemen in twee aanwezige vrachtwagens, om te ervaren hoe de dodehoekspiegels- en camera's een vrachtwagenchauffeur onderweg helpen. Het geheel wordt voorzien van spektakel door optredens van het AvZ Stuntridingteam en voor de kleintjes is er een grabbelton.

De MAG wil niet alleen motorrijders informeren over de werkzaamheden van de MAG, en daarom is iedereen op zaterdag 17 april tussen 11.00 en 17.00 uur welkom bij Koeman Motoren in Huizen (N-H).



Ingezonden persbericht