Ingezonden persbericht


Zaterdag 17 en 18 april 2004

Oldtimer-toerseizoen 2004 begint in Autotron Rosmalen

ROSMALEN - Het blijft 's avonds weer langer licht en het kwik in de thermometerbuis kruipt langzaam naar aangename waarden. Kortom, de lente staat voor de deur. Alle reden voor veel eigenaren van een klassieke automobiel om hun kleinood onder het dekzeil in de winterstalling vandaan te halen en in gereedheid te brengen voor hopelijk wederom een fantastisch toerseizoen. Wie nog wat moet sleutelen moet beslist een bezoek brengen aan de Internationale Lente Oldtimerbeurs op zaterdag 17 en zondag 18 april in Autotron.

De Lente Oldtimerbeurs is traditiegetrouw het evenement waarop eigenaren van klassiekers afkomen die aan de vooravond van een nieuw seizoen nog eventjes wat kleine reparaties of onderhoudswerkzaamheden moeten verrichten. Op het tweedaagse evenement in Autotron vinden zij alles van hun gading. Ook wie de restauratie van een klassieke automobiel over een langere periode heeft uitgesmeerd en de volgende fase van het restauratieproces wil beginnen, moet in april zeker naar Rosmalen. Tijdens de beurs kunnen ook contacten worden gelegd met bedrijven die hele specifieke restauratieklussen voor hun rekening nemen, zoals het spuiten van de carrosserie of het bekleden van het interieur. De "handel" heeft zich weer massaal voor een plekje op de beursvloer aangemeld. Naast vele meters onderdelen, bieden ExpoDome, Spykerhal en het terrein rondom deze hallen ook plaats aan enkele honderden exemplaren variërend van weg-klaar tot 'moet-dat-ooit-nog-eens-de-weg-op?'

Porsche
Op de vorige editie van de lentebeurs was op de beursvloer plaats ingeruimd voor de presentatie van Porsche. Verschillende clubs en verzamelaars hadden in het Expodome objecten (van miniaturen tot boeken en van accessoires tot foto's) van het roemruchte Duitse automerk bijeen gebracht. Dit was in 2003 zo'n succes dat de beursorganisatie voor dit jaar besloten heeft, de complete Bentley Room en een deel van de vide van de tentoonstellingsruimte voor dit beursonderdeel in te ruimen. Verschillende officiële clubs hebben hun medewerking toegezegd. Wie geïnteresseerd is in alles wat er tussen de eerste echte Porsche uit 1948 met een nieuw ontwikkeld buis-chassis en een VW-4-cilinder-motor van 1131 cc en het jubileummodel van de 'negen-elf' rond het merk is gebeurd, kan zijn hart ophalen.

Racebaan

Er kan op de beurs ook naar hartelust worden geracet. Enthousiaste Tilburgse modelbaanbouwers transporteren hun immense racebaan (10 x 10 meter) naar Rosmalen. In groepjes van telkens vijf personen (volwassenen én kinderen) kan met de uiteenlopende modellen op de baan tegen elkaar worden gereden. Kenners beweren dat het de mooiste miniatuur-racebaan is die er ooit in ons land gebouwd is - inclusief sensationele bochten, talloze viaducten, landschappen en niet te vergeten racegeluiden. De races worden door spraakwaterval Jos Damen deskundig van commentaar voorzien.

De Internationale Lente Oldtimerbeurs is op zaterdag 17 en zondag 18 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen 8 euro voor een entreebewijs, kinderen 4 tot 12 jaar 5 euro. Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Met openbaar vervoer, OV/Reisinfo 0900 9292.

Voor meer informatie, bel met het project team. Infolijn 073 6293261.

---- --