Gemeente Amsterdam

Kriterion StudentenFilmQuiz

2 maart 2004 - Kriterion

Waarom is de Hulk groen? Wat is eigenlijk The Meaning of Life volgens Monty Pyton? En welke drug wordt er niet gebruikt in Fear And Loathing In Las Vegas? Er is maar één dag in het jaar waarop dergelijke existentiële vragen gesteld èn beantwoord worden, en die dag is wederom nakende: de dag van de enige echte KRITERION StudentenFilmQuiz!

Negen teams, waaronder een publieksteam, strijden 17 april om uiteenlopende prijzen en natuurlijk eeuwige roem. De winnaars kwalificeren zich bovendien voor de Nationale FilmQuiz op 2 mei in Lux, Nijmegen! In de jury zullen coryfeeën uit De Filmwereld plaatsnemen en het geheel wordt gepresenteerd door Hans Beerekamp (NRC Handelsblad).

Iedereen die studeert en ook maar enige affiniteit heeft met film kan zich opgeven als team (twee personen), dus wil jij je exorbitante filmkennis nou eindelijk wel eens omzetten in prijzen en onsterfelijkheid? Meld je dan, samen met een medestudent en
-filmkenner, aan als kandidaat!

Mail vóór 19 maart naar: studentenfilmquiz@kriterion.nl onder vermelding van `JA! Wij willen ons onsterfelijk maken als kandidaat van de SFQ 2004!'. Vertel ons jullie namen, telefoonnummers, waar en wat jullie studeren en hoeveelste jaars jullie zijn, èn beantwoord
-bij wijze van voorproefje- de volgende vragen:

Vraag 1: Wie sprak de woorden "Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!" en in welke film?

Vraag 2: Welke actrice speelt behalve in het debuut van Salazar ook in Lucia y el Sexo en Abre los Ojos?

Vraag 3: Hoe heet de trilogie waar Dogville het eerste deel van is, en wat zijn de titels van de twee andere delen?

Vraag 4: In welke film komt de Korowa Milk Bar voor, en wat betekent Korowa?

Vraag 5: Welke film heeft de meest verrassende wending ooit en waarom?

Inzenders krijgen uiterlijk 26 maart uitsluitsel over deelname.

De Filmquiz is voor iedereen die zijn filmkennis wil etaleren - of juist wil bijspijkeren! Dus kom langs in Kriterion op 17 april en laaf je aan ruim honderd jaar filmgeschiedenis en alle bizarre feiten, klassieke anekdotes en idiote trivia die daarbij horen!

Filmtheater Kriterion
Roetersstraat 170
1018 WE AMSTERDAM
Tel: 020 623 17 08
E-mail: PR@kriterion.nl
Houd www.kriterion.nl/sfq2004 in de gaten voor actuele StudentenFilmQuiz-informatie!

© Gemeente Amsterdam