Productschap Wijn

Nieuws



PERSBERICHT

De kunst van het vertellen tijdens het Museumweekend

Het Nederlands Wijnmuseum Arnhem doet traditiegetrouw mee met het Museumweekend, die dit jaar gepland staat op zaterdag 17 en zondag 18 april 2004. Dit jaar heeft het Museumweekend het thema: De Kunst van het vertellen. Alle objecten in musea geven tenslotte aanleiding tot het vertellen van verhalen.

In de oude wijnkelders van het Wijnmuseum wordt u bij het zien van de tientallen displays met levensechte poppen langs het proces van wijn maken en alles wat daar nog meer bij komt kijken geleid. U beleeft het verhaal van druif tot wijn. U ziet hoe de boer zijn wijnstokken verzorgt en van het druivensap prachtige wijnen maakt. Kijk ook eens om de hoek van de kelder hoe de handelaar zijn wijn selecteert, vervoert en verder begeleidt. U maakt in dit unieke stukje Frankrijk in Arnhem kennis met de rijke historie en cultuur van deze heerlijke drank.

De kunst van het proeven

Ter ere van het Museumweekend organiseert het naastgelegen wijnkopershuis Robbers & van den Hoogen zijn grootste voorjaarsproeverij. Ter gelegenheid van het nieuwe seizoen kunnen de bezoekers van de proeverij kennis maken met een keur aan frisse, frivole en fruitrijke witte en roséwijnen die het leven zo kunnen veraangenamen. Daarnaast staat er een niet onaanzienlijk aantal flessen rode wijn geopend waarvan geur en smaak de proevers zullen doen verlangen naar de zonnige bestemmingen waar zij goede herinneringen aan hebben. Men krijgt als het ware een voorproefje op de vakantie!

Uiteraard zijn er voldoende deskundigen aanwezig om u te adviseren in uw keuze en u meer te vertellen over het proces van druif tot wijn. De entree van het wijnmuseum is gratis, echter de kosten voor deze proeverij inclusief bezoek aan de kelders zijn 7,50 p.p. U kunt onaangekondigd komen binnenwandelen en u én uw wijnvrienden zijn meer dan welkom!

Openingstijden tijdens het museumweekend:

zaterdag 17 april 11.00-16.00 uur

zondag 18 april 12.00-16.00 uur normaal gesloten op zondag!

Adres:

Nederlands Wijnmuseum Arnhem

Velperweg 23 Arnhem

026-4424042

URL: www.wijnmuseum.nl E-mail: info@wijnmuseum.nl

Heeft u nog vragen over bovenstaande informatie of wilt u fotos om uw artikel te verlevendigen, neem dan contact op met Astrid Donders

telefoon: 026 - 44 24 042 of e-mail info@wijnmuseum.nl!


Copyright © 1996-2004 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum