Universiteit Maastricht

2 april 2004

Opbrengst naar Maastrichts opvanghuis en Keniaans onderwijsproject

Maastrichtse studenten organiseren lustrum-rag week eind april

Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 april wordt in Maastricht voor de vijfde achtereenvolgende keer de rag week georganiseerd. Studenten en studentenverenigingen van de Universiteit Maastricht (UM) organiseren tal van originele activiteiten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Maastrichtse Stichting t Wieckerhoes (opvang voor dak- en thuisloze vrouwen) en de Stichting Verkaart (scholenproject in Kenia).

Met de rag week worden twee doelen nagestreefd: naast het organiseren van activiteiten ten bate van het goede doel, verstevigt de rag week ook de contacten van de studenten met de stad Maastricht en haar inwoners. Het bestuur van de rag week heeft het lustrumjaar aangegrepen om een aantal activiteiten te bundelen tot twee centraal georganiseerde programmas. Op maandagavond kan men, onder het motto RAG gaat Löss, met één entreekaartje uiteenlopende activiteiten bezoeken in het Löss theater, variërend van Open Podium tot cabaret, van debat tot theater en van salsa tot live jazzmuziek. Tijdens de Thursday Rag, worden in dn Hiemel van 14.00 tot 18.00 uur allerlei ludieke activiteiten georganiseerd, zoals vlaworstelen, een badeendjesrace in de Jeker en Levend Galgje. Ook op de overige dagen van de week is van alles te doen, zowel op het sportieve als op het culturele vlak. Zo wordt op woensdagmiddag speciaal aan de basisschoolkinderen gedacht, met Kindercircus Blauwdorp op het Volksplein en een sponsortocht op roeitrainers op de Onze Lieve Vrouwewal. Wegens groot succes bij de vorige edities van de rag week zal studententoneelvereniging Alles is Drama ook dit jaar de bewoners van een Maastrichts verzorgingshuis verrassen met een zangvoorstelling. Het complete programma van de rag week is te vinden op www.ragweek.unimaas.nl.

Rag week
De rag week, uitgesproken als rek wiek is bij de meeste Britse universiteiten een traditie, die ooit begonnen is door op een stukje stof, een rag, gedichtjes te schrijven en die te verkopen om geld in te zamelen voor de armen. In de modernere tijden staat de rag week ook voor het intensiveren van de band, tussen studenten, en met de plaatselijke bevolking. De rag week werd in Maastricht voor het eerst georganiseerd in 2000. Vorig jaar bracht de rag week 11.000,- op. De opbrengst kwam ten goede aan de Stichting Welzijn Wajir (bouw van scholen en onderwijsondersteuning in het district Wajir in Kenia) en de Stichting Geinen Daank (projecten voor eenzame ouderen in Maastricht).

Noot voor de pers

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Els van Schijndel (voorzitter bestuur rag week), tel. 06 4220 9022, e-mail e.vanschijndel@student.unimaas.nl De rag week heeft een eigen website, met daarop onder meer het programma van de rag week 2004 en een overzicht van de goede doelen van dit jaar en voorgaande jaren:
www.ragweek.unimaas.nl.
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992, pers@bu.unimaas.nl
De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl.