Ingezonden persbericht


DOMSTAD LITERAIR
17 t/m 25 april, op diverse locaties in de stad

In de week van 17 tot en met 25 april organiseert SLAU in samenwerking met de bibliotheek en verschillende boekhandels in Utrecht de Domstad Literair Week. Het wordt een week vol literaire activiteiten op verschillende locaties in de stad.

Zaterdag 17 april Literaire wandeling vanaf de Bibliotheek op de Oudegracht. De wandeling zal worden geleid door bekende Utrechters en voeren langs de woningen van schrijvers en de plekken waarover zij schreven in de stad Utrecht. Een boekje met daarin de wandeling is te verkrijgen bij de verschillende boekhandels die meedoen en bij de bibliotheek. De wandelingen beginnen vanaf 13.00 uur in de hal van de bibliotheek en duren ca. 20 minuten.

Zondag 18 april Culturele Zondag 'Slinger door de stad', www.culturelezondagen.nl

Maandag 19 april Het Hoge Woord met Herman Brusselmans.

Woensdag 21 april Poppenkast met Dick Bruna-figuren, georganiseerd door de Kinderboekhandel. Aanvang: 14.00 uur.

Voorjaarssalon ' Een nieuwe lente, een nieuw geluid' door Savannah Bay en de Vrouwenbibliotheek. Er zijn drie schrijfsters uitgenodigd. Nathalie Emanuels is een Surinaams-Nederlands auteur die in maart debuteert met de roman: 'Het hart van Eva'. Samira El Kandoussie is een Marrokaans-Nederlands publiciste en schrijft wekelijks een column in het Utrechts Nieuwsblad. Cathy Dunsford is een Maori schrijfster uit Nieuw Zeeland en zal samen met een muzikante een performance brengen over haar werk, bestaande uit Maori-rituelen en muziek. Aanvang 19.30 uur, bovenzaal van IDEA, Wittenvrouwenkade 6. Entree: E 6,50. Meer informatie via: www.savannahbay.nl of www.vrouwendomein.nl.

Vrijdag 23 april Presentatie verhalenbundel naar aanleiding van een wedstrijd verhalenschrijven die Broese-Wristers heeft georganiseerd. De beste verhalen staan in de bundel en de verhalenschrijvers zullen op deze avond aanwezig zijn. Broese-Wristers Oudegracht, 19.30 uur.

Zaterdag 24 april Literair tête à tête met de dichter met Ruben van Gogh, Ingmar Heytze en Tjitske Jansen, georganiseerd door de Literaire Boekhandel. Bezoekers kunnen een onderonsje met een dichter krijgen. 's Middags, Literaire Boekhandel, Lijnmarkt.

Zondag 25 april Salon Saffier 'Spelen met woorden'. Lichtvoetig programma, samengesteld rond het thema 'taal', waarin Henk van Ulsen op informele wijze een zeer uiteenlopend en gevarieerd repertoire presenteert. Het programma bestaat uit teksten van Annie M.G.Schmidt, Rutger Kopland, Kees van Kooten, Gerard Reve, Martinus Nijhoff, Ida Gerhardt en vele andere schrijvers, wier woorden op een 'kleinkunstige' manier door Van Ulsen 'omspeeld' worden. Aanvang 15.00 uur. Salon Saffier: werfkelder onder Nieuwegracht 48, Utrecht Toegang 9,00 euro. Reserveren noodzakelijk tel. 030 - 6701020

Meer weten?
Meer informatie over Domstad Literair bij Marlies Pellikaan, telefoon: 06-41134760

***

Ingezonden mededelingen

-In het weekend van 17 en 18 april organiseert Stichting Poëziefestival Landgraaf 'de (zesde) Dag van de Poëzie'. Een keur van hoogstaande dichters uit Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika treedt op voor jeugd en volwassenen. Tijdens de 'Avond van Nieuwe Poëzie' vindt de uitreiking plaats van de (tweede) Jo Peters Poëzieprijs, zondagochtend is een spetterend jeugdpoëziefestival, de gehele zondagmiddag is gevuld met poëzie voor iedereen en aansluitend kunt u samen met de deelnemende dichters van een smakelijk dinerbuffet genieten. Het geheel wordt omlijst door verrassende muzikale entr'actes. Inlichtingen: Veronique Simons of Frans Bremen (045 569 52 92) www.poeziefestival.nl

-Op 6 april 2004 gaat schrijfweb.com weer van start met een nieuwe online workshop schrijven (proza). De doelgroep voor onze workshop(s) is iedere schrijver die meer kennis wil opdoen over de principes, technieken en achtergronden van het schrijfproces en bereid is daar samen met andere schrijvers tijd en energie in te stoppen. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Duur van de workshop is 10 weken.
De kosten bedragen slechts ¤10,- (administratiekosten, deelname is gratis) Nadere informatie is te vinden op de website http://www.schrijfweb.com/workshop

***

Op 17 mei zijn Stephan Enter en Willem Jan Otten te gast in het Hoge Woord!

***

Meer informatie over SLAU activiteiten op www.slau.nl, info@slau.nl