Gemeente Den Haag

april 2004
Voorjaarswandeling door Marlot en Reigersbergen (7 april)

Op zaterdag 17 en zondag 18 april 2004 start het nieuwe wandelseizoen van de Haagse Natuurverkenners (HNV). Deze keer zijn de landgoederen Marlot en Reigersbergen uitgekozen als plek om van het vroege voorjaar te genieten.

Informatieboekje
HNV-leden die meewandelen krijgen op het startpunt een routeboekje met informatie over planten en vogels die onderweg te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur en is ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 13 jaar. De route is goed te belopen voor zowel jong als oud, dus deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Van niet-leden wordt een bijdrage van EUR 1,50 voor een routeboekje gevraagd.

Startpunt
Het startpunt van de wandeling ligt op beide dagen bij het gebouwtje van de Dienst Stadsbeheer, Bezuidenhoutseweg 452 (ter hoogte van de Saffierhorst). Deze locatie is bereikbaar met bus 43 van Connexxion, halte Bezuidenhoutseweg/Hofzichtlaan, nabij het Texacobenzinestation. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan er gestart worden, daarnaast kan er van 11.00 tot 16.00 uur worden deelgenomen aan een `kikkerspel'.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuur- en milieubelevingsclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, tegen betaling van EUR 7,50 per jaar, ontvangt daarnaast een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan bij aanvang van de wandeling.