Gemeente Haarlem


08 april 2004
sector Stadsbeheer

96/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Op zaterdag 17 en zondag 18 april aanstaande vindt er in de Haarlemse Stadskweektuin een grote tuinmarkt plaats. Op beide dagen kunnen de bezoekers om 12.30 uur onder begeleiding van een gids een wandeling maken langs de bloeiende borders van de tuin.

De sortimentstuin bezit een zeer grote collectie planten, heesters en bomen. Naast de vele soorten vroege bollen en knollen, komen nu in de borders ook andere gewassen in bloei. Het blad van de heesters en de bomen, toont een grote verscheidenheid aan groene en bronsgroene tinten. Ook de bloesem van sommige soorten draagt bij aan de sierwaarde van de tuin. De wandeling inspireert de bezoeker misschien wel tot nieuwe plantcombinaties of een aanvulling van de plantencollectie in de eigen tuin. Met een beetje geluk biedt de markt de gelegenheid om de opgedane ideeën direct te verwezenlijken.

Meer informatie
De Haarlemse Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9. Deelname aan de wandelingen is gratis. Om 12.30 uur wordt er verzameld aan de rechter doorgang in de beukenhaag die de markt van de sortimentstuin scheidt.
Voor meer informatie kunt u bellen naar het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.

Julia de Jong/Communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
---- --