Gemeente Amsterdam

Derde Joods Filmfestival Amsterdam

13 april 2004 - Het Ketelhuis

De derde editie van het Joods Filmfestival Amsterdam vindt van 14 tot en met 17 april plaats. Vier avonden draaien de mooiste, leukste en ontroerendste films en documentaires in bioscoop Het Ketelhuis. Het accent ligt dit jaar op humor.

Voor het eerst kan er ook in andere steden een bezoek worden gebracht aan het festival: in Arnhem, Maastricht en Groningen wordt een selectie van festivalfilms vertoond.

Humor

Als rode draad voor deze derde editie van het Joods Filmfestival is gekozen voor humor. Wellicht als tegenwicht voor de soms verwarrende en complexe politieke- en maatschappelijke kwesties van dit moment. Hoe dan ook, de bezoekers van het Joodse Filmfestival zullen Het Ketelhuis hopelijk met een glimlach verlaten.

Nederlandse Première `Yossi & Jaggar'

Yossi & Jaggar, van de Israëlische regisseur Eytan Fox, is op 14 april de openingsfilm. Dit is tevens de Nederlandse première.

Films waarin humor de boventoon voert zijn bijvoorbeeld Next Time Dear God Choose Someone Else van Rex Bloomstein en A Jewish Wedding van Stephen Walker. Beide regisseurs zijn, samen met een aantal andere regisseurs wier film op het festival draait, bij de vertoning aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.

Festivals op locatie

Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven te kunnen genieten van de films en documentaires, vindt het festival dit jaar voor het eerst ook in drie grote steden buiten de randstad plaats.

Op 25 april is het Joods Filmfestival te gast in Arnhem, op 2 mei in Maastricht en op 16 mei in Groningen.

En verder...

Een optreden op de premièreavond van de klezmerband Ot Azoj, een performance van de New Yorkse schrijfster en verhalenvertelster Lisa Lipkin en een zinderend eindfeest waar gedanst kan worden op de muziek van de nieuwe band DRIKUSMAN.

© Gemeente Amsterdam