Ingezonden persbericht


Dag van de Filosofie. 17 april 2004. Theater De Vorst. Tilburg.

Een Dag voor oog en oor.
Een Dag filosofie, kunst, muziek, literatuur, theater, film, voordracht en debat. In elke zaal van theater De Vorst in Tilburg wordt gesproken en gedacht over Idolen & Demonen.

Met o.a.:
Rudy Kousbroek in gesprek met Antoine Bodar, Kan de schijn van het heilige de wereld redden?. Dick Pels De geest van Pim.
Herman Philipse Het demonische in de filosofie: 'Martin Heidegger'. Paul Cobben Het rijk van Mefisto. Heldendom in het tijdperk van de bekende Nederlander.

Staat Amerika garant voor wereldvrede?
Groot Amerikadebat met Karel van Wolferen, Herman Philipse, Govert Buijs en Stan van Houcke o.l.v. Bert van Roermund.

Bestaan er gradaties in geloven? Kousbroek.
The passion of the Christ, een lied van schijn en wezen Ralf Bodelier Bacon & eggs. Wetenschap als idool. Herman de Regt Bluffen in Parijs Filip Buekens
Een slipje van de sluier Rashid Novaire

De Dag van de Filosofie gaat in gesprek mét en óver idolen. Afgoden. Goede geesten. Boze geesten. Kwelgeesten. De daimon keert terug en begeleidt de Dag, haar sprekers en gasten. De Dag laat het aureool van idolen stralen, maar zal ook zijn als een beeldenstorm die idolen ontmaskert.

Datum: 17 april 2004
Aanvang: 14.00 uur
Einde: rond 23.00 uur
Kaarten: E40, - (inclusief mediterraan buffet)
Plaats: theater De Vorst, Willem II straat 49, Tilburg

Hoe te reserveren?

U kunt reserveren op www.uvt.nl/dagvandefilosofie, of via de Faculteit der Wijsbegeerte, Universiteit van Tilburg: 013-466 3018.

---- --