Ministerie van Defensie

[s?.nieuws.nieuwsberichten.2004-04-14_spannende_verhalen_in_legermuseu m]


---


---

Spannende verhalen in Legermuseum

14-4-2004 11:27:00

Tijdens het Nationaal Museumweekend op 17 en 18 april staat De kunst van het vertellen centraal. In het Legermuseum te Delft passeren zaterdag en zondag diverse verhalen uit de militaire historie de revue. Ook is er een voorleeshoek.

Historische figuren laten in originele uitmonstering verschillende geschiedenisperioden tot leven komen. Zo maakt een fietspeloton uit de Tweede Wereldoorlog een rondrit door de stad. Een Napoleontische chirurgijn laat zien hoe zieke mensen destijds werden verzorgd. In het museum geeft een piekenier uit de Tachtigjarige Oorlog regelmatig een demonstratie, waarna een rondleiding volgt over de vernieuwde afdeling Romeinen tot en met de Tachtigjarige oorlog.

Op speciale plaatsen in het museum kunnen kinderen de tijd van vroeger herbeleven. Voor de allerjongsten (4 t/m 7 jaar) vertelt een voorlezer verkleed als ridder of jonkvrouw verhalen uit de Middeleeuwen. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen luisteren naar spannende verhalen over het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Naast deze activiteiten kan men tijdens het Museumweekend natuurlijk ook de basisexpositie en de wisseltentoonstellingen Meesterwerk, Hollandse vuurwapens uit de Gouden Eeuw, Kalasjnikov, geweer zonder grenzen(t/m 31 mei), en Ridder Roderik, een middeleeuws avontuur(t/m 2005) bezoeken.

Het Legermuseum is tijdens het Nationaal Museumweekend gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur.