Gemeente Dordrecht


---

Nationaal Museumweekend, de kunst van het vertellen

Alicja Rakuzyn
Dordtse musea gratis toegankelijk

Het Dordrechts Museum en SIMON VAN GIJN - museum aan huis zijn in het weekeinde van 17 en 18 april gratis toegankelijk voor iedereen. Dit in het kader van het Nationaal Museumweekend dat elk jaar in april door de Nederlandse Museumvereniging georganiseerd wordt. Elk jaar staat een nieuw thema centraal en dit keer is dat `de kunst van het vertellen'.
In de beide Dordtse musea zal er, tussen 13.30 en 16.00 uur, dan ook naar hartelust `verteld'worden door medewerkers, oud-medewerkers en bijzondere rondleiders.

Op zaterdag 17 april zullen er in het Dordrechts Museum `verhalen op zaal' verteld worden door diverse medewerkers van het museum, onder wie directeur Peter Schoon. Deze verhalen gaan onder meer over de tentoonstellingen Hollands Licht, De Herderin van Cuyp en natuurlijk over de vaste collectie van het Dordrechts Museum.

Op zondag 18 april zal oud-directeur Jup de Groot van het Dordrechts Museum als gastverteller optreden. Deze dag is overigens ook de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling Hans Broek - Ten Years te zien is.
Na 18 april is de bovenverdieping van het museum voor enkele weken gesloten in verband met de inrichting van de nieuwe tentoonstelling Rijksmuseum aan de Merwede .
De benedenverdieping blijft wel toegankelijk voor de bezoekers.

In SIMON VAN GIJN - museum aan huis worden op zaterdag 17 april en zondag 18 april rondleidingen gegeven door een speciale 19de eeuwse gast. Deze dame, uit de tijd van Simon van Gijn, vertelt verhalen die bestemd zijn voor jong en oud.
Op de speelgoedzolder worden er verhaaltjes voorgelezen uit de tijd van Ot en Sien.
Naast de rondleidingen en de verhalen is er in SIMON VAN GIJN - museum aan huis ook nog eens de tentoonstelling Schepen op Schaal `De Dorstense Aak' te zien.


---

_____

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Funda Barioglu, PR&Marketing.

Telefoon : 078 - 6482148
Fax : 078 - 6141766
Email : F.Barioglu@dordrecht.nl