Gemeente Doorn


Algemene zaken / week 16

Museumweekend

In het kader van het museumweekend op zaterdag 17 en zondag 18 april 2004 is de oudheidkamer op beide dagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur. In de hal van het gemeentehuis is dan de expositie over koningin Juliana met als titel `Moeder, grootmoeder en koningin' te bezichtigen. De expositie bestaat uit een overzicht van foto's en documentatie uit het leven van Juliana.

Deze expositie zal na het museumweekend nog te bezichtigen zijn tot en met vrijdag 30 april. De openingstijden zijn op de werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Op Koninginnedag, de laatste dag van de tentoonstelling, is de expositie geopend van van 10.30 tot 15.00 uur.

Toeristische bewegwijzering

Vanaf 2002 zijn in de gemeente Doorn meerdere bewegwijzeringborden geplaatst. Getracht is dit zo zorgvuldig mogelijk te doen. Echter, zo nu en dan wordt door diverse bedrijven en instellingen verzocht in aanmerking te kunnen komen voor vermelding op een dergelijk bord. Teneinde dit te structureren, worden belangstellenden thans in de gelegenheid gesteld binnen vier weken na plaatsing van deze mededeling hiertoe een verzoek in te dienen. Verzoeken die ná deze periode bij de gemeente worden ontvangen, worden niet meer in behandeling genomen. Indien uw verzoek niet kan worden gehonoreerd, wordt u hiertoe, in beginsel, over twee jaar opnieuw in de gelegenheid gesteld. Hiervoor kan dan eventueel een bepaalde vergoeding verschuldigd zijn.

Na het verstrijken van de aanmeldingstermijn, zullen de tijdig ontvangen verzoeken inhoudelijk worden beoordeeld, waarna mogelijk plaatsing zal volgen. Instanties die reeds hebben gereageerd, behoeven dit niet weer te doen, maar zullen nog wel een aanmeldingsformulier toegezonden krijgen, welke volledig ingevuld geretourneerd dient te worden. Overigens zullen ook deze aanvragen inhoudelijk worden bezien. Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende uitgangspunten vastgesteld:

* De overzichtelijkheid moet zijn gewaarborgd;
* De vermelding is niet mogelijk voor de plaatselijke middenstand, bedrijven en bedrijf- en productschappen;

* De verkeersveiligheid mag niet in het gedrang komen:
* De plaatsing moet passen binnen de financiële mogelijkheden van de gemeente.

Voor de goede orde, uw aanmelding is geen garantie voor plaatsing.

Reacties kunt u binnen vier weken na verschijning van deze mededeling richten aan:

Gemeentebestuur van Doorn
Grondgebied/MOW
T.a.v. dhr E.C. Beumer
Postbus 200
3940 AE Doorn

Uw schriftelijke reactie dient de volgende gegevens te bevatten:
* Naam verzoekende instantie;

* Soort bedrijf/branche;

* Naam contactpersoon;

* Contactgegevens (telefoon- en/of faxnummer en adres).

Na ontvangst van bovenstaande gegevens zal worden beoordeeld, of uw bedrijf in aanmerking kan komen voor vermelding op een dergelijk bord. Indien dit het geval is, zal aan u een aanmeldingsformulier worden toegezonden, welke u geheel ingevuld dient te retourneren.

Hierna ontvangt u van ons schriftelijk bericht.

Voor informatie kunt contact opnemen met de heer E.C. Beumer, 0343-473100.

Collecte
In de week van 18 tot en met 24 april 2004 collecteert de Nederlandse Hartstichting.